Aluminium vliesgevels van Hermeta geven wind, water en geluid geen kans

Verdiepingshoge vliesgevels combineren de gewenste transparantie met bouwfysische bescherming

De uit aluminium en glas bestaande vliesgevels kennen binnen een gebouw een ruime toepassing. Vliesgevelconstructies worden gebruikt om het gebouw te voorzien van een wind-, water en geluidsdichte huid.  Daarnaast geeft de gevel ook het gezicht aan het gebouw.

Hermeta Gevelbouw is een ISO 14001-gecertificeerde VMRG-leverancier en specialist in vliesgevels en gevelpanelen. Al meer dan 50 jaar staat Hermeta Gevelbouw voor maatwerk geveloplossingen in aluminium. Het bedrijf neemt het gehele proces - van ontwerp tot assemblage en montage - uit handen. Inclusief het testen van de gevelelementen en het monteren van beglazing.

Meer transparantie

Steeds meer bedrijven kiezen voor transparantie in de architectuur van een gebouw. Deze gewenste transparantie kan bereikt worden door middel van verdiepingshoge vliesgevels.

Hermeta Gevelbouw tekende afgelopen maanden voor de fabricage en montage van de vliesgevels van het nieuwe Global Foods Innovation Centre in Wageningen.

Daglicht en isolatie

Het overgrote deel van de in totaal bijna 4.000 vierkante meter geleverde vliesgevelconstructies wordt gebruikt om het hoofdgebouw te voorzien van een thermische schil: een wind-, water en geluidsdichte huid met veel daglicht.

Het gaat om een viertal 65 meter brede gevels die in hoogte variƫren. Daarnaast worden ze ingezet voor de verbinding tussen de beide gebouwen en de binnengevel van de zogenaamde Pilot Plant. Het gaat over grote aluminium profielen die behoorlijk wat krachten moeten opvangen. De oplossing voor de constructie op basis van het ontwerp werd door Hermeta zelf bedacht en in eigen huis gefabriceerd, geassembleerd en wordt door het bedrijf op de bouwplaats zelf gemonteerd.

Hermeta draagt hiermee in grote mate bij aan het hoge duurzaamheidsniveau van het in BIM gemodelleerde project.

Meer informatie

Kijk op: https://www.hermeta.nl/gevelbouw.html

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie