Signa – create your pattern, push our limits

Signa is een innovatief gevelbekledingsysteem met ongekende mogelijkheden om creatieve gevels uit baksteen te creëren.

Hiermee geeft Signa een totaal nieuwe dimensie aan baksteen als gevelbekleding.

Met Signa creëert u met gemak uw eigen baksteencompositie met kleuren, reliëf, formaat, metselverbanden, combinaties en patronen.

 


Prefab systeem

Signa is een uniek systeem om met bakstenen ongelimiteerde patronen te kunnen maken. Zonder ingewikkeld, kostbaar en tijdrovend metselwerk. Het bestaat uit een prefab paneel, ontwikkeld op basis van een vormvaste en weersongevoelige steenplaat, bekleed met duurzame steenstrippen. Dit paneel kan op verschillende manieren bevestigd worden tegen een achterliggende draagstructuur. Zo ontstaat een kwalitatief geventileerde gevel.

 

Ongekende ontwerpvrijheid

Signa wordt geproduceerd volgens de wensen van de architect en/of opdrachtgever. De klant heeft een ongekende vrijheid om de meest creatieve baksteenpatronen te ontwerpen. Alle formaten, kleuren of combinaties qua patroon zijn mogelijk, net als alle denkbare vormen die uit een baksteen kunnen gezaagd worden.

Door te variëren in vormen, kleuren en diktes kan de architect zijn eigen ‘signatuur’ aan een gevel geven. Het paneel kan op verschillende soorten achterstructuren bevestigd worden.

 

Constructieve mogelijkheden

Deze draagconstructie wordt in samenspraak gekozen. In overleg kunnen specifieke haken reeds prefab gemonteerd worden, zodat het werk op de bouwplaats geminimaliseerd wordt. De configuratie van de achterconstructie wordt mede bepaald door het gewicht van de Signa-panelen, de constructie en geografische locatie van het gebouw. Dit gewicht is afhankelijk van het gekozen patroon en steen. De panelen kunnen zowel voor renovatie als voor nieuwbouw toegepast worden.

Signa werd reeds toegepast bij de Saxion Hogeschool te Enschede.

 

De voordelen van bouwen met Signa
  • gunstige bouwsnelheid;
  • betere controle over het tijdsbestek;
  • mogelijkheid om grotere isolatiediktes te voorzien;
  • geen aanpaswerk op de bouwplaats;
  • snelle verwerking van het systeem;
  • onderhoudsvriendelijke gevel;
  • prima systeem om grote overkragingen te realiseren;
  • geen faalkosten
  • steigerloos bouwen.

Bekijk voor meer informatie www.signapanels.com of neem contact met ons op via +31(0)88-3240031.