Deze kleinere akoestische wandpanelen laten zich net zo gemakkelijk ophangen als een schilderij

Ecophon Akusto™ One is een reeks akoestische wandpanelen die in elk interieurontwerp passen. Met legio mogelijkheden in vorm, formaat, oppervlakteafwerking én kleur creëer je de juiste sfeer en een optimale geluidsomgeving. De panelen kunnen ook bedrukt worden met een eigen ontwerp of foto.

 

Legio mogelijkheden

Akusto One is een reeks kleinere akoestische wandpanelen zonder kader die optimale akoestiek biedt waar het nodig is. De panelen zijn gemaakt uit glaswol en daardoor zeer licht van gewicht en tegelijkertijd sterk en robuust.  Het monteren van Akusto One is net zo gemakkelijk als het ophangen van een schilderij.

 
Aanvulling op akoestische plafonds

De eerste stap op weg naar een gezonde geluidsomgeving is een akoestisch plafond om het geluidsniveau  te verlagen en geluidsverspreiding te verminderen. Maar kale wanden zullen altijd nog geluid doen weerkaatsen met echo’s en hinderlijk lawaai als gevolg.  Akusto absorberende wandpanelen pakken deze echo’s aan. Testen laten zien dat wandabsorbers een enorm positief effect hebben op de spraakverstaanbaarheid in een ruimte. Denk aan kinderen in een klaslokaal die daardoor zowel de leerkracht als elkaar goed kunnen verstaan. Of aan kantoormedewerkers die rustig gesprekken kunnen voeren zonder collega’s te storen. En bijvoorbeeld ziekenhuispersoneel dat belangrijke informatie over patiënten, behandelingen en doseringen beter kan horen.

 

Duurzaam en gecertificeerd

Ecophon producten zijn duurzaam en dragen bij aan een gezond binnenmilieu. Onze 3e generatie glaswol bestaat uit een hoog aandeel gerecycled glas met een plantaardig bindmiddel. Er wordt geen formaldehyde toegevoegd waardoor onze producten voldoen aan de strengste eisen van bouwmaterialen met lage uitstoot.

 

Meer informatie op ecophon.nl of ga naar de NBD productpagina