Chubb case study - datacentrum Orange Business Services

Dubbel uitgevoerd blusgassysteem van Chubb

Orange Business Services heeft ter bescherming van haar datacentrum tegen brand gekozen voor een Chubb branddetectie- en blusgassysteem. Zowel het blusgassysteem als het datacentrum zijn zo ingericht dat bij brand de kritische infra­structuur blijft functioneren en daardoor een verstoring van de Orange dienstverlening tot een minimum wordt beperkt.

Klantbehoefte
  • Maximale bescherming van de continuïteit van de dienstverlening.
  • Een toekomstvast systeem dat is voorbereid op uitbreiding van het datacentrum.
  • Beperken van de ruimte nodig voor de opstelling van het blusgassysteem.
  • Een kostenefficiënte systeemopzet en een blustechniek die het effect op het milieu tot een minimum beperkt.
Oplossing en voordelen

De door Chubb geboden oplossing bestaat uit een dubbel uitgevoerd blusgassysteem dat door het branddetectiesysteem per datazaal wordt aangestuurd. Blusgas is uitermate geschikt voor het blussen van computerzalen omdat het geen waterschade veroorzaakt. Het blusgas tast de ozonlaag niet aan, is niet toxisch en is ook geen broeikasgas.

Bij een blussing wordt het gas onder hoge druk (300 bar) de ruimte in gespoten waarna de zuurstofcon­centratie zeer snel daalt en de brand blust. Door de dubbele uitvoering van het blusgassysteem kan na een brand in één van de datazalen het data­centrum operationeel blijven. Dit omdat het schaduwsysteem voldoende capaciteit heeft om de overige datazalen en kritische ruimtes te kun­nen blussen. Ook kunnen werkzaamheden aan het blusgassysteem uitgevoerd worden zonder dat datazalen tijdelijk buiten bedrijf gesteld moeten worden of (dure) brandwachten ingeschakeld moeten worden.

De toegepaste blusgasnozzles zijn voorzien van dempers. Deze zorgen voor het minimaliseren van de trilling die met een blussing gepaard gaan waar­door schade aan dataschijven voorkomen wordt. Naast het branddetectie- en blusgassysteem ver­zorgt Chubb ook de inbraakbeveiliging, de toe­gangscontrole en het video-observatiesysteem in het Orange Business Services datacentrum.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie