Wat komt er kijken bij multifunctionele daken?

Het platte dak is steeds meer multifunctioneel. Maar wat komt er allemaal kijken bij zo'n multifunctioneel dak? In het webinar ‘Gebruik het dak’ van Zoontjens zijn drie experts ingegaan op dit onderwerp.

 

Multifunctionele daken

De laatste 10 jaar zien we een verandering in het gebruik van het platte dak. Door urbanisatie kun je er niet meer omheen om deze ruimte te gebruiken en door klimaatveranderingen is het noodzakelijk om zwarte daken te transformeren naar een multifunctioneel dak met een groene (vegetatie), blauwe (waterretentie), gele (energie) of rode (werken, spelen, recreëren, ontmoeten) invulling.

 

Leefbare stad

Het leeft op een brede manier in de samenleving: gemeentes, waterschappen, stichtingen voor natuur en milieu, projectontwikkelaars, architecten, bedrijven en inwoners begrijpen dat er iets moet gebeuren om een aantrekkelijke leefbare stad voor de toekomst te garanderen, waarbij het dak een rol speelt.Maar wat zijn de mogelijkheden op daken en waaraan moet een multifunctioneel dak voldoen? Welke innovatieve systemen zijn er? Hoe hoog is de nood eigenlijk als het gaat om het bergen van water? En hoe zit het met de regelgeving? In het webinar 'Gebruik het dak' geeft Zoontjens antwoord op deze en andere vragen. Kijk hier het volledige webinar.