Vallende bladeren: de oplossingen van RHEINZINK

Een schone dakgoot is erg belangrijk

Onmisbaar bij vrijwel ieder schuin dak: de dakgoot. Met een extreem lange levensduur, volledige recyclebaarheid en een fantastische uitstraling is RHEINZINK hiervoor de beste keuze. Een schone dakgoot is erg belangrijk. In de herfst kan deze door veel blad verstoppen, wat zorgt voor stilstaand water en mogelijk overlopen van de goot. Het blad kan ook de hemelwaterafvoerbuis en het riool verstoppen, wat nog grotere gevolgen kan hebben. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen te nemen om dit te voorkomen.

Boldraadrooster

Een eenvoudige optie om verstopping van het riool te voorkomen is een boldraadrooster in de uitloop van de goot te plaatsen. Dit voorkomt verstopping van de HWA-buis en het riool, maar zorgt wel voor vuilophoping in de goot. Een boldraadrooster van rvs is de meest duurzame optie.

Gootbladvanger

De RHEINZINK gootbladvanger is een strekzink element dat in de dakgoot wordt geplaatst. De bladeren blijven op de bladvanger liggen, verdorren en waaien weg. Hierdoor blijft de goot schoon. De gootbladvanger laat het water probleemloos door en is net zo duurzaam als de RHEINZINK goot.  

 
Bladafscheider

De bladafscheider wordt onderaan in de hemelwaterafvoerbuis geplaatst. Blad en andere vervuiling wordt door een rvs rooster opgevangen voordat het in het riool terecht komt. Als de bladvanger vol is valt het blad er vanzelf uit.

 
Tips
  • De vooropstand van een dakgoot moet altijd lager zijn de dan de achteropstand. Hou circa 15 mm verschil aan. Is dit niet mogelijk, dan moet er gekeken worden of er een noodoverloop kan worden gemaakt.
  • Inspecteer de goot minimaal twee keer per jaar, en met name wanneer de eerste bladeren in de herfst zijn gevallen.
  • Is de dakgoot moeilijk te bereiken, of valt er zeer veel blad in korte tijd? Kies dan voor een gootbladvanger.
  • Raakt het riool snel verstopt door vervuiling? Kies dan voor een bladafscheider in de buis.
« Nieuws overzicht