Staalframe betonvloer met vrije installatieruimte

De LEWIS® STEELFRAME CONCRETE FLOOR is een gepatenteerd vrijdragend vloersysteem

De geprefabriceerde vloerelementen bestaan uit een stalen frame van koudgevormde C-profielen die zijn ingestort in een gewapende betonschil. Deze betonschil is tevens direct de plafondplaat van het vloersysteem.

Vrije indeelbaarheid blijft mogelijk

Het vloersysteem beschikt over een vrije installatieruimte. Leidingen en installaties worden dus niet in een constructieve laag van het vloersysteem ingestort zoals bij veel conventionele vloersystemen.  Op het stalen frame wordt een LEWIS® topvloer aangebracht. Afhankelijk van de gewenste flexibiliteit van het gebouw kan de topvloer worden voorzien van uitneembare vloerzones. Een vrije indeelbaarheid en eventuele functieverandering van het gebouw blijft hierdoor mogelijk.

Toepassingen

Met de LEWIS® STEELFRAME CONCRETE FLOOR zijn overspanningen tot ca. 15 meter realiseerbaar. Het vloersysteem kan ongestempeld worden gemonteerd. Naast de toepassing als verdiepingsvloer is het vloersysteem ook toepasbaar als geïsoleerde begane grondvloer. Met een eigen gewicht van slechts 300 kg/m2 is dit betonnen vloersysteem toepasbaar in combinatie met vele bouwsystemen en een slim alternatief op de traditionele kanaalplaat- en breedplaatvloeren.

Voordelen

De LEWIS® Steelframe Concrete Floor biedt u:

  • optimale ontwerpvrijheid
  • vrije indeelbaarheid van vloerruimtes
  • flexibiliteit met leidingen en installatiewerk
  • prefab bouwmethode
  • comfortabel gebruiks- en wooncomfort.

Lees meer over de Lewis Steelframe Concrete Floor op de website van Reppel B.V.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie