Duurzaam en comfortabel klimaat in gebouwen

Of het nu gaat om scholen, crèches, eengezinswoningen, ziekenhuizen of kantoren: alle ruimten, gebouwen en mensen hebben frisse lucht nodig. Wij brengen frisse lucht in het gebouw met de AWADUKT Thermo lucht-aardwarmtewisselaar en zo kunt u ook nog besparen op uw energiekosten!

 

Altijd frisse lucht in huis

Met de AWADUKT Thermo lucht-aardwarmtewisselaar wordt de buitenlucht aangezogen, gefilterd en gereinigd en via een in de grond geplaatst leidingsysteem de woning in gebracht. Zo is er altijd frisse lucht in huis.

 

Met lucht energie besparen

Een lucht-aardwarmtewisselaar of Canadese put is een milieu- en budgetvriendelijk alternatief voor een klassiek airconditioningsysteem. Op een diepte van 1,50 tot 2,50 meter is de temperatuur van de aarde in de zomer en winter behoorlijk constant. Het AWADUKT Thermo systeem maakt gebruik van de energetische opslagcapaciteit van de aarde gedurende het hele jaar door het voorverwarmen (in de winter) en koelen (in de zomer) van de aanvoerlucht via het buizensysteem. Daarmee kan veel energie bespaard worden.

 

De buis is doorslaggevend

De binnenwanden van de polymere AWADUKT Thermo buizen zijn glad. Hierdoor kunnen zelfs de kleinste deeltjes zich niet hechten aan dit oppervlak. De binnenzijde van de buizen zijn – als enige op de markt – antimicrobieel gecoat met zilverionen. Hierdoor kan er geen bacteriegroei ontstaan in de buizen. Het voordeel: altijd schone en frisse lucht in uw woning!

 

Bekijk de website van Rehau voor meer info.