Vrijwel naadloze draaiende deuren nu ook in grotere formaten mogelijk.

Dankzij het argenta Pivotica Pro scharnier kunnen voortaan zelfs pivoterende binnendeuren tot 150 kg strak ingewerkt worden.

In dat geval is een deurbreedte tot 1000 mm mogelijk. Deuren die niet zwaarder zijn dan 100 kg mogen tot 1250 mm breed zijn. Met het pivotscharnier centraal in het deurblad ingewerkt, kan je zo zelfs deuren tot 2000 mm breed installeren. Telkens geldt een maximum hoogte van 3000 mm en een minimum deurdikte van 50 mm.

 

Het nieuwe Pivotica Pro scharnier voor deuren tot 150 kg is zowel beschikbaar in ‘F90’ variant (waarbij de deur zowel op +90° als -90° ‘vastgehouden’ wordt) als in de ‘F0’ variant zonder vasthoudstand.

NIEUW: dankzij het ingebouwde vloerplaatje is de speling onderaan het deurblad voortaan beperkt tot 5 mm.

 

ROB Punch: subtiel beslag voor glazen schuifdeuren tot 150 kg

Kamerhoge schuifdeuren zijn ook in glazen variant interessant voor hedendaagse interieurs in kantoren, lofts en woonkamers. Met een loopprofiel onzichtbaar in het plafond ingewerkt, maakt dat het geheel natuurlijk nog een stuk strakker, terwijl alles steeds perfect demonteerbaar blijft. Maar even goed is er een bovenprofiel beschikbaar voor montage tegen de muur of in een (glazen) wand. En dat voor glazen schuifdeuren tot 150 kg zwaar met glasdiktes van 8, 10 en 12 mm.

 

Een plafondafdekprofiel maakt het geheel af en glazen schuifdeuren zijn dankzij dit deurbeslag altijd in de hoogte regelbaar. Alle onderdelen zijn vervaardigd van geanodiseerd aluminium met inox look, wat perfect combineert met het glas. Dit schuifdeurbeslag is verkrijgbaar zonder of met ‘softclose’ systeem.

In dat laatste geval remt de glazen deur zowel bij het openen als bij het sluiten automatisch af om een bruuske stop voor te zijn. Dat voor de montage van dit softclose systeem geen uitsparing in het glas nodig is, onderstreept nog eens de montagevriendelijkheid van dit schuifdeurbeslag.