Innovatief schuifdeursysteem met deurblad in hetzelfde vlak als de wand

Onzichtbare deursystemen zijn dé trend voor een tijdloos interieur met een strak en minimalistisch ontwerp. Dat geldt uiteraard ook voor de Invisidoor S van argenta.

Nog maar net op de markt en nu al heeft deze schuifdeur zijn eerste internationale prijs te pakken: de iF Design Award.

Dit nieuwe schuifdeursysteem met een deurblad dat in hetzelfde vlak als de wand valt dankt deze prijs aan het technisch vernuft en esthetische innovatie.

 

Estetiek en technisch vernuft

Invisidoor S imponeerde de 67-koppige iF Design Award jury, bestaande uit onafhankelijke experts wereldwijd, met de combinatie van zowel esthetische als technische aspecten. Het innovatieve zit hem in het feit dat het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand valt waarin die ingewerkt zit.

Zo is die volledig onzichtbaar aan één kant van de muur. Dit maakt zelfs een handgreep overbodig. Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. De gleuf die achterblijft in de muur met de schuifdeur in gesloten positie wordt daarbij afgedicht door een bewegend afdekprofiel.

 

Toepassing

Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 40 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem om makkelijker te bedienen. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn steeds makkelijk bereikbaar om te kunnen demonteren en afregelen.

 

Over de iF Design Award

Al 66 jaar staat de iF Design Award voor één van de belangrijkste designprijzen wereldwijd, als keurmerk van hoge kwaliteit en uitmuntend design.