Een vloerschroef die spleetvorming en krakende vloeren voorkomt

HECO-UNIX-Top vloerschroef met samentrekeffect nu verkrijgbaar met verzonken lenskop

De Duitse schroevenspecialist HECO introduceert de HECO-UNIX-Top voldraadschroef met een kleine verzonken lenskop van roestvrij staal A2.

De schroef is leverbaar in lengtes van 40 en 60 millimeter. Met de nieuwe schroef speelt HECO in op de groeiende vraag naar een vloerschroef die weerbestendig is en er (blijvend) mooi uitziet.

Te mooi om alleen voor vloeren te gebruiken

Dankzij de kleine, visueel aantrekkelijke, verzonken lenskop is de vloerschroef niet alleen geschikt voor het bevestigen van vloeren, maar hij kan ook voor andere toepassingen met zichtbare schroefkoppen worden gebruikt. De versies van roestvrij staal zijn bedoeld als aanvulling op het assortiment voor bevestigingen in hout met agressieve ingrediënten en voor bevestigingen in omgevingen waar vocht of condensatie kunnen ontstaan.

Voorbeelden zijn plinten die vochtig kunnen worden bij het reinigen van de vloer en glaslatten in ramen en deuren in vochtige ruimtes. Hier bieden de schroeven van roestvrij staal een fraaie afwerking. Tegelijkertijd voorkomen ze de vorming van zwarte randen rondom de schroefkop in het geval van vocht. Naast de bestaande afmetingen van 3,5 x 50 mm zijn de nieuwe versies nu beschikbaar met een lengte van 40 en 60 millimeter.

Alle voordelen van de volledige schroefdraad met veranderende spoed

Tegelijkertijd bieden de nieuwe roestvrijstalen schroeven ook alle bekende voordelen van de blauwverzinkte vloerplaatschroef: de volledige schroefdraad met veranderende spoed zorgt er bijvoorbeeld voor dat houten onderdelen bij het inschroeven samen worden getrokken. De spleetvorming of het kraken van vloerplaten wordt zo voorkomen. De belasting wordt volledig door de draad geabsorbeerd.

De kleine lenskop met een diameter van slechts 5,3 mm wordt alleen gebruikt als een schroefaandrijving. Door de extra freesribben direct onder de schroefkop verzinken de schroeven soepel en fraai in het houtoppervlak. Ook de roestvrijstalen variant heeft de vloerschroef een TOPIX-punt met snijribben, zodat deze nauwkeurig en zonder splijten op kleine randafstanden kan worden verwerkt.

Drie lengtes, één diameter, all-round krachtpatser

De HECO-UNIX-top vloerschroef in A2 roestvrij staal is verkrijgbaar in drie afmetingen: 40, 50 en 60 mm lang en met een diameter van 3,5 mm. De schroefkop heeft een diameter van 5,3 mm en kan met een T-10 ingedraaid worden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie