Dutchplank brandwerende gevelbekleding

Als enige met brandklasse A1!

Het verduurzamen en onderhoudsarm maken van je woning of bedrijfspand is de laatste tijd een ‘hot’ item. Dankzij de economische groei heeft men heeft steeds meer te besteden. Hierdoor staat men meer open voor investeringen die vooral op de lange termijn goed zijn voor de portemonnee. Een grote slag kan worden geslagen door het aanbrengen van duurzame gevelbekleding. Maar voor welke gevelbekleding moet je nu kiezen? Wij helpen je graag op weg!


Het duurzame gevelbekleding-assortiment van Milin B.V. is het grootste in Nederland. De keuze is reuze en daardoor is er altijd wel een geschikt gevelpaneel dat voldoet aan de wensen van de eindgebruiker. Een absolute topper in het assortiment van Milin is Dutchplank vezelcement gevelbekleding. Dutchplank is een duurzame én brandwerende gevelbekleding die in elke gewenste RAL-kleur verkrijgbaar is.
 

Brandwerende gevelbekleding

In het afgelopen jaar werd de wereld opgeschrikt door flatgebouwbranden in Qatar en – dichter bij huis – in Londen. Achteraf bleek dat er bij deze gebouwen was bespaard op het materiaal dat was gebruikt voor de totale gevelconstructie. Hierbij was onder meer zéér brandbare isolerende gevelbekleding toegepast. 

Deskundigen waarschuwen nu dat we ook in Nederland moeten uitkijken bij het bekleden van (hoge) gebouwen. Zo zegt brandveiligheidsexpert Ralph Hamerlinck:  “Wij Nederlanders zijn driftig bezig om energie en kosten te besparen waar het maar kan.” Dit is nu precies de reden waarom het bij de brand in Londen zo gruwelijk fout ging.

Op de Nederlandse markt voor gevelbekleding voldoet slechts een aantal merken gevelbekleding aan de eisen voor brandveiligheid, waaronder Dutchplank vezelcement gevelbekleding. Dutchplank gevelbekleding bestaat uit vezelcement. Dit is een cementgebonden materiaal dat bestaat uit Portland cement, houtpulp, vliegas, gemalen zand, natuurlijke organische vezels, natuurlijk calciumsilicaat, water en mineralen. Dit maakt dat Dutchplank als enige in de gevelbekledingsmarkt een brandklasse van A1 heeft, wat aangeeft dat Dutchplank onbrandbaar is!



Natuurlijke schoonheid verkrijgbaar in elke RAL-kleur

De kracht van Dutchplank schuilt niet alleen in de brandveiligheid van de gevelpanelen. Daarnaast is Dutchplank gevelbekleding namelijk in elke denkbare kleur verkrijgbaar. Zo wordt de ontwerpersvrijheid niet in de weg gestaan en worden de wensen van de klant qua kleurkeuze altijd nageleefd. Door de aangebrachte cederhoutstructuur heeft Dutchplank bovendien een zeer natuurlijke uitstraling, maar dan met de voordelen van vezelcement.


 
Door het aanvragen van een gratis monsterstukje kun je Dutchplank gevelbekleding met eigen ogen beoordelen en ook bekijken of de kleur past bij de verdere uitstraling van het pand.

Kenmerken Dutchplank
  • Brandwerend
  • Milieuvriendelijk
  • Rot niet
  • Onderhoudsarm
  • Vele kleurmogelijkheden
     
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie