Met Mavotrans-dBreak Isofloat minimale geluidsoverlast, maximaal comfort

Ontwerp op maat, past altijd en overal

Steeds meer mensen gaan dichter op elkaar wonen en werken. Dit leidt tot veel geluidsoverlast. Om de geluidsoverlast te verminderen biedt Mavotrans-dBreak Isofloat de oplossing. Deze zwevende ondervloerconstructie wordt op maat ontworpen voor situaties waar hoge eisen worden gesteld aan zowel luchtgeluidisolatie en contactgeluidisolatie naar omliggende ruimten.

Volledig ontkoppeld

Met de Isofloat zwevende vloerconstructie van Mavotrans wordt de dekvloer volledig ontkoppeld van de constructievloer, de wanden of andere aansluitingen met het bouwskelet. De zwevende vloerconstructie zorgt voor vermindering van de contactgeluiden en geluidsoverlast naar omliggende ruimten.

Compleet systeem

Mavotrans levert de Isofloat als compleet systeem dat bestaat uit verloren bekistingsplaten die op speciale elastomeer blokken rusten. Bij de montage van het systeem worden de wanden van de ruimte rondom voorzien van een randisolatiestrook. Na plaatsing van de elastomeerblokken wordt minerale isolatie aangebracht. Deze vult de luchtspouw die tussen de constructievloer en de zwevende vloerdelen ontstaat, waardoor een klankkast wordt voorkomen. Vervolgens worden de verloren bekistingsplaten geplaatst en wordt het gehele systeem afgedekt met PE-folie, waarop de betonnen dekvloer wordt gestort. Op deze manier komt een zwevende vloerconstructie tot stand waarbij akoestische kortsluiting is uitgesloten.

Volledig op maat, overal toepasbaar

De Isofloat biedt zowel voor de verwerker als de eindgebruiker een aantal voordelen. Het systeem wordt volledige op maat gemaakt en is daardoor toepasbaar in elke situatie. Daarnaast biedt de Isofloat zeer goede akoestische en trillingsisolerende eigenschappen en is de montage eenvoudig en snel. Daarbij zijn met dit systeem afveerfrequenties tot 6 Hz mogelijk.

Mavotrans-dBreak Isofloat vindt onder ander zijn toepassing in theaters, sportzalen, bioscopen, discotheken, studio’s, bowling centra, technische ruimten in gebouwen en industrie.

Bekijk voor meer informatie de productpresentatie over Mavotrans-dBreak Isofloat op NBD-Online.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie