Duurzame prefab wandsystemen

Wie aan FAAY denkt, komt al snel uit bij duurzame wandsystemen opgebouwd uit biobased materiaal. Faay produceert scheidings-, voorzet-, isolatie- en woningscheidende wanden voor nieuwbouw, renovatie, transformatie en utiliteitsbouw. De wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton of spaanplaat. Zeer snel te monteren, stootvast, brand- en geluidwerend, thermisch isolerend en schroefvast. Voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. ISO-norm 9001 en 14001 en KOMO-attesten-met-productcertificaat garanderen de kwaliteit.

 
Snelheid staat voorop

Naast de gegarandeerde kwaliteit die Faay biedt met haar prefab panelen is ook de bouwsnelheid een groot voordeel. Helemaal nu de woningmarkt weer aantrekt. Of het nu gaat om een transformatieproject van kantoren naar appartementen, een verbouwing van een school, een renovatieproject of nieuwbouw. Snelheid is geboden. Wat het Faay wandsysteem kenmerkt is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. Een korte bouwtijd, hoge kwaliteit en korte communicatielijnen. Faay levert die zekerheid.

 

 

Kingsize

Naast de ‘standaard’ panelen heeft Faay nu ook Kingsize panelen op de markt. De casco prefab panelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een vezelversterkte toplaag. Met de Kingsize-wand richt Faay zich meer op de conceptuele projecten en cascobouw. Daarom is de toplaag van de Kingsize-wand behandeld met een waterwerende coating. De wanden kunnen verdiepingshoog en kamerbreed (tot 4,5 m1 breed!) worden geleverd. Sleuven, elektra, elektradozen, het zit er allemaal in, daar waar de klant het wil. Hierdoor ontstaan multifunctionele panelen die op de bouwplaats alleen nog hoeven te worden gemonteerd. Inmeten en assembleren op de bouwplaats is echt verleden tijd.

 

Veilig wonen en werken

Maar ook brandveiligheid is bij Faay van groot belang. Wie veiligheid serieus neemt, anticipeert op brandgevaar. De kern van een Faay-wand is van vlas en vlas gaat bij brand verkolen, waarbij de gevormde koollaag een afsluitende werking heeft. Dit vertraagd de brand aanzienlijk. Faay heeft veel geïnvesteerd in de brandveiligheid van haar producten. De wanden zijn dan ook zwaar beproeft door middel van een groot aantal brandtesten.

 

Overal toepasbaar

FAAY wand- en plafondsystemen worden zeer breed toegepast in de nieuwbouw en de renovatie. Woningen, bedrijven, scholen, showrooms, hotels, bedrijfspanden, ziekenhuizen etc...

 

www.faay.nl