In bestaande of nieuw te construeren situaties

DICTATOR levert al tientallen jaren duurzame industriële aandrijvingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Deze worden onder meer toegepast op branddeuren, akoestische deuren, stralingsdeuren, hangardeuren, toegangsdeuren voor spuitcabines, toegangsdeuren voor machinekamers in schepen en zelfs toegangen voor gondels in skigebieden.

 

 

 

 

Voor industriële deuren tot wel 5.000 kg!

DICTAMAT DC aandrijvingen zijn nauwkeurig te positioneren middels de interne encoder. Snelheden zijn af te stemmen op de situatie. Voor de hogere vermogens worden hiertoe AC draaistroommotoren ingezet met een frequentiesturing. Desgewenst is een ontkoppelinrichting te integreren voor handmatige bediening.

 

Voor branddeurtoepassingen is een vrijloopkoppeling aanwezig om de deur in combinatie met een veerkabelrol of een contragewicht zelfsluitend te maken.

 

Besturingen uit de serie “Square” of “MultiControl” zijn voorzien van eenvoudig configureerbare intelligentie. Er zijn diverse in- en uitgangen aanwezig voor externe aansturing of persoonsveiligheden en signaalgevers.

 

Als energiezuinig alternatief zijn er de voordelige halfautomatische (brand-) deuraandrijvingen; vanwege het ontbreken van een elektromotor zijn deze ook zeer geschikt voor plaatsen waar geen elektriciteit aanwezig is.

 

Behalve voor de veel voorkomende schuifdeuren is er ook een DICTAMAT voor zware draaideuren. De DICTAMAT 310-21 XXL is geschikt voor draaideuren tot wel 600 kg. Ook deze aandrijving wordt geleverd met een veelzijdige frequentiesturing.

 

Klantspecifieke productie

Toepassingen van deze krachtpatser zijn te vinden in theaters, in fietsenstallingen en bij overheidsgebouwen van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat. Het gaat vaak om situaties met zware deuren in combinatie met een hoge windbelasting.

 

Onderscheidend is ook de individuele advisering. Op aanvraag zijn diverse “op maat” oplossingen mogelijk variërend van diverse bouwvormen of afgestemd op bijzondere omgevingsfactoren zoals ATEX. Integratie met andere gebouwgebonden systemen kunnen op verzoek ook verder uitgewerkt worden. 

 

Over Dictator

DICTATOR is een internationale industriële groep met een hoofdkantoor gevestigd in Augsburg, Duitsland. Onze producten worden vervaardigd in onze eigen faciliteiten in verschillende Europese landen, met de modernste technische middelen.

 

Kijk voor meer informatie over de diverse uitvoeringen op onze website: dictator.nl

 

DICTATOR Productie B.V.
Energieweg 11
8304 AJ  Emmeloord
T. (0527) 61 34 56
info@dictator.nl
www.dictator.nl