Energietransitie met een zéér esthetische oplossing

Er zijn meer kansrijke aardgasloze alternatieven voor de CV-ketels, maar een relatief onbekende én zeer esthetische oplossing kan Nelskamp Dakpannen u bieden met het Solar Power Pack (SPP).

 

Gelijke investering, hoger rendement

Het Solar Power Pack is een totaalsysteem dat te vergelijken is met aardwarmte. Nu ligt echter het energieveld van minimaal 24 m2 op het dak i.p.v. in de bodem. Aanschaf van 24 m2 solar dakpannen, een warmtepomp plus een 800 liter voorraadvat komt op een totale investering van rond de € 24.000,- excl. btw.  Deze investering is gelijkwaardig aan geothermische oplossingen, echter met een hoger rendement en minder risico.

 

De warmtepomp die hiervoor wordt gebruikt is speciaal gebouwd voor dit SPP systeem en draait slechts 30 dagen per jaar 100% op elektriciteit. De overige 11 maanden wordt minimaal tot geen elektriciteit verbruikt en door de COP waarde van 4,5 wordt iedere kWh aan elektriciteit die er ingaat omgezet in 4,5 kWh aan energie.

 

Altijd warmteopbrengst

Bij het SPP systeem wordt de vloeistof 6 tot 8 graden lager dan de buiten temperatuur door de dubbelwandige absorptie elementen (solarpannen) gestuwd en hierdoor wordt onder alle omstandigheden, altijd minimaal 6 graden aan warm water naar binnen gehaald. In de zomer bij buitentemperaturen van plus 30 graden, kan het absorptie element tot wel 85 graden warm worden. Echter het hele jaar door, ook bij diffuus licht en regen, wordt warme vloeistof binnen gebracht in het voorraadvat door opname en geleiding.

 

Met het SPP systeem kan daarom de gasaansluiting geheel vervallen en produceert u zelf warm tapwater en water voor verwarming (lage maar ook voor hoge temperatuurverwarming als radiatoren). Daarbij is dit een esthetisch systeem en valt het nauwelijks op dat u een enorme energiedrager op uw dak heeft liggen. Deze absorptie elementen zijn uitsluitend te leveren met het Finkenberger model betonpannen, maar wel in diverse kleuren.

 

Veel ervaring

In Duitsland zijn meer dan 50 projecten gerealiseerd, waardoor een rijke ervaring is opgebouwd en er allang niet meer gesproken wordt over een noviteit. De relatief hoge investering voor het SPP systeem was lange tijd niet in beeld, omdat algemeen de ogen gericht zijn op PV panelen. Nu we allemaal van het gas af gaan en het dakoppervlak efficiënt benut moet gaan worden, ontstaan er kansrijke mogelijkheden voor dit innovatie product.

 

Aansluitende producten

Naast het SPP systeem biedt Nelskamp ook PVT panelen alsmede PVT modules (voor MS-5 pannen) die tegelijk elektriciteit én warm water leveren. Daarnaast is een zeer esthetische BIPV module beschikbaar die tussen de G-10 keramische pannen kan worden verwerkt. Ga voor meer informatie en de animatiefilm  van de G-10 PV module naar de website van Nelskamp.