Brandveilige, geluidsarme, razendsnelle scheidingswanden

Knauf Insulation Acoustifit en MW 35 platen. Dat werkt relaxed!

De ideale scheidingswand doet twee dingen: het verhoogt de leefomstandigheden voor de bewoner én het maakt het leven van de verwerker gemakkelijk. Precies daarom is de Knauf Acoustifit en MW 35 een oplossing waar iedereen blij van wordt.

Goede geluidsisolatie met glaswol

Glaswol en minerale wol hebben zeer goede akoestische eigenschappen. Glaswol (Acoustifit) en minerale wol (MW 35) van Knauf Insulation zijn met hun geluidsabsorberende eigenschappen dan ook erg geschikt als isolatie voor scheidingswanden. De densiteit van isolatie maakt niet uit. Minerale wol isoleert geluid net zo goed als zwaarder steenwol.

Hoe werkt het?

Lichte scheidingswanden werken volgens het massa-veer-massa principe. Voor goede geluidsisolatie mag het materiaal in de spouw (veer) niet te stijf zijn. Dankzij de flexibele en open structuur van glaswol krijgen geluidstrillingen weinig kans om van de ene naar de andere gipskartonplaat (massa) door te dringen. Glaswol absorbeert geluid namelijk bijzonder goed.

TIP

Een scheidingswand met een metalen regelwerk biedt een hogere geluidsisolatie dan met houten stijl- en regelwerk. Kies daarom voor de metalen Knauf CD-profielen.

Snel, prettig en weinig afval

In een gemiddeld kantoor, ziekenhuis of hotel zitten aardig wat scheidingswanden. De Acoustifit en MW 35 platen van Knauf Insulation hebben een optimale breedtemaat van 600 mm waardoor je nauwelijks extra handelingen en snijafval hebt. En dat bespaart bij flinke aantallen aanzienlijke hoeveelheden materiaal en tijd. Door de toepassing van het natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology is het materiaal praktisch stofvrij, geurloos en irriteert niet aan huid en handen. Dat werkt wel zo relaxt.

Deze video laat het verschil in tijd zien in de verwerking van steenwol en minerale wol 35

 
Aan glaswol met ECOSE® brand je je vingers niet

Tot slot is het goed om te weten dat de Knauf-isolatie van glaswol en minerale wol onbrandbaar is. Met een brandklasse A1 is optimale brandwerendheid gegarandeerd. In combinatie met Knauf CD-profielen en gipsplaten kun je bovendien KnaufZeker prestatiegaranties krijgen op brandprestaties. De combinatie van 60 mm Acoustifit en een enkele Knauf A-gipsplaat heeft een brandwerendheid van 30 minuten. Combineer je dezelfde 60 mm Acoustifit met een dubbele gipsplaat aan weerszijden dan heb je een brandwerendheid van liefst 60 minuten.

Meer weten over de ideale scheidingswand? Download het productblad van Acoustifit of Minerale Wol 35 voor meer informatie, of lees meer over de toepassingen op www.knaufinsulation.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie