Alles onder controle met Stop & Go!

Herinschakelaar gekoppeld aan een aardlekschakelaar of aardlekautomaat

Met Stop & Go Connected introduceert Legrand Nederland een nieuw product binnen Eliot. Dit is het Legrand IOT-programma voor geconnecteerde elektrische apparaten. Dit modulaire product is een herinschakelaar gekoppeld aan een aardlekschakelaar of aardlekautomaat in de woning. Dankzij een geïntegreerde WiFi-module en de speciale Legrand Power On applicatie kunnen gebruikers de elektrische installatie van de eigen woning op afstand bedienen.

Storing!

Stel, door een elektrische storing op het net, is de aardlekschakelaar in de woning gesprongen en is uw volledige installatie spanningsloos. Wanneer er niemand aanwezig is, kunnen bewoners bij hun thuiskomst voor onaangename verrassingen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan ontdooide etenswaren in de diepvries.

Niet alleen zal Stop & Go Connected de bewoner dan op de hoogte brengen van dit probleem, het systeem zal tevens de isolatietoestand van de elektrische installatie testen om te checken of er sprake is van een permanente storing. Is deze controle gebeurd, dan krijgt men via de Legrand Power On app een signaal op de smartphone. Geen permanente storing? Dan kan men de gesprongen aardlekschakelaar op afstand opnieuw inschakelen. Is er toch een permanente storing? Dan ontvangt men ook een signaal om de installateur te waarschuwen.

Continuïteit

Stop & Go Connected kan naar keuze worden gebruikt voor koppeling met de aardlekautomaat of aardlekschakelaar van de woning, of met één enkele kring zoals een verlichtingskring of de elektrische kring waar de diepvries op aangesloten is. Wanneer men voor de eerste optie gaat (hoofdschakelaar), is het aangeraden een UPS te integreren zodat bij een stroomstoring de continuïteit van het WiFi-netwerk verzekerd is.

Stop & Go Connected is uitgerust met een WiFi-module met geïntegreerde antenne. Hierdoor kan via het internet met elke smartphone, waarop de app Legrand Power On is geactiveerd, worden gecommuniceerd. De app is te downloaden via Google Play en App Store en is in enkele stappen gemakkelijk te configureren.

Meer informatie

Op zoek naar meer informatie? Bezoek de website van Legrand Nederland.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie