Plaka TF 60 en TF 80 profielen voorkomen scheurvorming in afwerkvloeren

Deze nieuwe krimpvoegprofielen creëren eenvoudig en snel een perfecte krimpvoeg

Ter voorkoming van ongecontroleerde scheurvorming in afwerkvloeren wordt deze vaak opgedeeld in segmenten door middel van krimpvoegen. Met de nieuwe krimpvoegprofielen TF 60 en TF 80 biedt Plaka Nederland een zeer efficiënte en snel te verwerken oplossing, waarmee spanningen in de afwerkvloer worden voorkomen.

Door toepassing van de TF 60 en TF 80 profielen wordt heel eenvoudig en moeiteloos een perfecte krimpvoeg gecreëerd.  Het profiel bestaat uit een 2 mm dik PVC T-profiel van 40 x 40 mm en is 2 meter lang. Door de stabiliteit van het profiel wordt een strakke rechte krimpvoeg gerealiseerd. Aan het PVC T-profiel is een PE-isolatiestrook van 60 x 10 mm gelijmd, waardoor een hoogwaardige contactgeluidonderbreking van de afwerkvloer wordt gerealiseerd.

Voordelen
  • Creëert snel en eenvoudig een perfecte krimpvoeg
  • De stabiliteit van het profiel waarborgt een strakke en rechte krimpvoeg
  • Werkt contactgeluidisolerend
  • Toepasbaar bij vloerverwarming
  • Voorzien van gaten t.b.v. dekvloer deuvels

Om het omhoogkomen of verzakken (schotelen) van de afwerkvloer volledig uit te sluiten, zijn speciale bijpassende deuvels D6 of D6TS leverbaar. Het T-profiel is hiervoor standaard voorzien van gaten, hart op hart 250 mm, waarin de deuvels kunnen worden aangebracht.

Deze krimpvoegprofielen vinden hun toepassing in cementdekvloeren, anhydrietvloeren en zwevende dekvloeren. De TF 80 is speciaal voor vloeren met vloerverwarming. Het PVC T-profiel is aan de onderzijde voorzien van een Styrofoam strook van 20 mm dik. De vloerverwarmingsleidingen kunnen daardoor onder het profiel doorlopen. De TF 60 heeft een profielhoogte van 60 mm, de TF 80 uitvoering een hoogte van 80 mm, andere profielhoogten zijn op aanvraag leverbaar.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie