Met minder stof en geur isoleren dankzij ECOSE® Technology

Super duurzaam en heel makkelijk te snijden

Wist u dat Knauf Insulation al sinds 2009 haar glaswol en minerale wol produceert met ECOSE® Technology? ECOSE® is een natuurlijk bindmiddel dat glaswol beter maakt.

Wat is ECOSE® Technology?

ECOSE® is gebaseerd op een formaldehydevrij, natuurlijk bindmiddel. Duurzame, plantaardige grondstoffen zetten we met een wereldwijd gepatenteerd proces om naar een uitzonderlijk sterk bindmiddel. 

Wat zijn de voordelen van ECOSE voor de verwerker?

Dat zijn er heel wat! Glaswol met ECOSE®:

  • is eenvoudiger te snijden;
  • geeft minder stof af en is geurloos;
  • heeft het hoogste certificaat voor gezonde binnenluchtkwaliteit: Eurofins Gold.

Je herkent de isolatie met ECOSE® aan de natuurlijke bruine kleur.

Hogere duurzaamheidsscore

Glaswol bestaat uit gerecycled glas (tot zo’n 80%) en ook de overige ingrediënten zijn snel hernieuwbaar. Bij de productie van het ECOSE®-bindmiddel gebruiken we zo’n 70% minder energie dan bij traditionele chemische producten. In die optelsom heeft de glaswol van Knauf Insulation een totale milieu-impact die aanzienlijk lager is dan traditionele glaswol. Het resultaat is een hogere score bij onder andere BREEAM en LEED. Dat roepen we niet zomaar, dat blijkt uit de cijfers waarop de wetenschappelijke NIBE-database zich baseert. Met andere woorden, glaswol met ECOSE® heeft een hogere duurzaamheidsscore op basis van Life Cycle Assessments.

Groot aantal toepassingen

Knauf Insulation levert glaswol en minerale wol met ECOSE® Technology voor dak, spouwmuur, plafonds en scheidingswanden of voorzetwanden. Meer weten over isoleren met Knauf Insulation en ECOSE® Technology? Ga dan naar www.knaufinsulation.nl of direct naar Ecose® Technology: Duurzaam en natuurlijk bindmiddel

« Nieuws overzicht