Nieuwe BENG dwingt tot beter geïsoleerde deuren in nieuwbouw woningen

De huidige Rc-waarden voor buitendeuren zijn in 2020 niet meer toereikend!

Vanaf 1 januari 2020 zijn op bouwaanvragen voor alle nieuwe gebouwen de BENG-eisen van toepassing en vervalt de energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Dit zal leiden tot hogere isolatie-eisen. BENG staat voor Bijna Energie-Neutrale Gebouwen (BENG). De nieuwe eis komt ongeveer overeen met een EPC van 0,2. Dat betekent dus ook dat de huidige Rc-waarden voor dak, vloer, gevel en deuren niet meer toereikend zijn!

GND deurfabrikanten voldoen ruimschoots

Voor de bij GND garantie aangesloten houten deurfabrikanten is dit geen probleem. De GND fabrikanten hebben deuren die ruimschoots aan deze eisen voldoen of zelfs beter presteren richting het Passiefhuis niveau. De huidige maximale isolatie eis voor deuren (U = 2,2 W/m²K) komt te vervallen, en wordt ingevuld door deuren die richting U = 1,1 of lager gaan. De exacte U-waarde van deuren kunt u opvragen bij de GND deurfabrikant.

Verduurzaming van bestaande woningvoorraad

‘Verduurzaming van de bestaande woningvoorraad begint met vermindering van de warmtevraag door isolatie.’ Dit staat in het Regeerakkoord 2017-2021 en geeft helder weer waar het de komende jaren om gaat.

Bij het onderhouden en renoveren van het bestaande woningbezit worden deuren, “omdat dit niet anders kan”, nog vaak vervangen door de traditionele 38 mm uitvoering. In vrijwel elk bestaand kozijn is het echter mogelijk een 54 mm deur met kaderprofilering toe te passen. Deze geven een aanmerkelijk betere dichting en isolatie en leveren een flinke bijdrage in vermindering van het energie verbruik en verhoging van het wooncomfort. Door de bestaande kozijnen vooraf elektronisch in te laten meten passen de nieuwe deuren naadloos in de bestaande kozijnen.

Bij GND aangesloten fabrikanten

Een overzicht van de bij GND aangesloten fabrikanten vind u op www.gnd.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie