Sprayplan: tijdwinst voor de aannemer

Warmteplan – AcoustIQ levert u Sprayplan akoestische plafonds op basis van gespoten cellulose. Sprayplan plafonds bewijzen zich al 20 jaar op duizenden locaties als prijsaantrekkelijke akoestische oplossing. Onze gepatenteerde spuittechniek verbruikt tot vier keer minder vocht dan concurrerende technieken, met als groot voordeel dat de ruimte na het spuitwerk direct opgeleverd wordt en er minder vocht in de bouwconstructie komt. Warmteplan - AcoustIQ levert een viertal basistinten: poolwit, lichtgrijs, industrieel grijs (gerecyclede kranten) en antraciet. Vanuit deze tinten kunnen wij indien gewenst met een verfijnde verftechniek het plafond nakleuren in een groter scala aan tinten.

 

"Tijdswinst: geen droogtijd! Direct na het spuitwerk kan de ruimte in gebruik genomen worden"

 

Enkele recent opgeleverde Sprayplan-projecten
  • DELA hoofdkantoor Eindhoven (poolwit en antraciet)
  • Technova College Ede (poolwit, lichtgrijs en antraciet)
  • INBO architectenbureau Amsterdam (lichtgrijs)

 

Over cellulose

Cellulose is een 100% natuurlijk materiaal. Het wordt gewonnen uit hout en ander plantmateriaal en gebruikt om o.a. papier van te maken. Onze akoestisch Sprayplan-cellulose bestaat uit fijn vervezeld papier met een natuurlijke brandwerende toeslagstof.

Cellulosevezels hebben geweldige eigenschappen: ze zijn sterk; ze bufferen vocht zonder te veranderen van vorm of kleur, en kunnen daarom in vele gebouwen toegepast worden. Zelfs in zwembaden. In vervezelde ‘pluizige vorm’ bevat cellulose veel stilstaande lucht, waardoor het ook uitermate geschikt is als thermisch isolatiemateriaal (Isofloc) en voor een hoge mate van geluidsabsorptie vanwege de ‘lucht-open’ eigenschappen.

 

Meer informatie

Warmteplan richt zich sinds zijn oprichting op duurzame oplossingen voor een aangename leefomgeving. Sinds 1998 zijn we al begonnen met het leveren van Sprayplan akoestisch spuitwerk op basis van de natuurlijke cellulosevezel en een mens- en milieuvriendelijke lijmoplossing. We zijn in Nederland en België actief en hebben onze akoestische activiteiten gebundeld onder de naam AcoustIQ.

Voor informatie over Sprayplan akoestische plafonds belt u naar (0575) 56 02 48, of mail naar info@acoustiq.nl, of kijk op www.warmteplan.nl.