Innovatieve keerklep maakt efficiënte controle en vervanging mogelijk

Bespaar hiermee aanzienlijk op tijd én overlast

Apparaten die zijn aangesloten op de drinkwaterinstallatie en het drinkwater een behandeling laten ondergaan, moeten verplicht worden voorzien van een terugstroombeveiliging (bijvoorbeeld brandslanghaspels, industriële apparaten, koffieautomaten, vaatwasmachines en vulinstallaties voor CV). Keerkleppen moeten ervoor zorgen dat ‘vervuild’ water niet terug kan stromen naar de drinkwaterinstallatie, waarmee de kwaliteit en veiligheid van het drinkwater wordt geborgd.

Nog maar één keer vervangen

Met de nieuwe, innovatieve keerklep hoeven de keerkleppen in drinkwaterinstallaties nog maar één keer vervangen te worden. Daarna is aftappen, opnieuw vullen en ontluchten van de drinkwaterleidingen niet meer nodig. Bij deze serie 324 is de keerklep namelijk in het gat van de afsluiter geplaatst. In open positie vervult de keerklep altijd zijn standaardfunctie. Echter wanneer de afsluiter wordt gesloten, dan wordt automatisch ook de keerklep ingeblokt. Een speciaal kanaal maakt hierbij een snelle en eenvoudige controle van de keerklep mogelijk. Ook in gesloten functie.

Unieke korte inbouwlengte

Functioneert de keerklep naar behoren, dan kan de afsluiter eenvoudig weer worden opengezet. Het simpel liften en 180˚ draaien van de hendel is hiervoor voldoende. Keerkleppen die vervangen moeten worden, kunnen eenvoudig worden uitgewisseld, zonder dat aanvullende acties nodig zijn. Hiermee wordt aanzienlijk op tijd én overlast bespaard. Dankzij de compacte vormgeving is slechts minimale installatieruimte nodig. De inbouwlengte is zeer kort: minimaal 81 mm  tot maximaal 99 mm. Dat maakt onze keerklep uniek in de markt.

Voor installaties waarvan de keerklep verplicht verzekerd moet zijn, is in de hendel een speciale voorziening opgenomen.

KIWA keurmerk

De nieuwe EA-keerkleppen van Caleffi zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en zijn vervaardigd uit een speciale, ECOBRASS® (CW724R) messing. ECOBRASS® is niet alleen loodvrij, maar ook uitstekend thermisch ontspannen en ontzinkings- en corrosiebestendig. Bovendien is ECOBRASS® 100% recyclebaar. Dit bespaart niet alleen ruw materiaal, maar ook energie. Alle keerkleppen zijn voorzien van een KIWA keurmerk.

Om installateurs te ondersteunen bij de montage en controle heeft Caleffi diverse ondersteuningsvideo’s op YouTube geplaatst (Caleffi VideoProjects). Daarnaast organiseren we regelmatig trainingen in onze Caleffi Academy of in company bij onze installateurs.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie