Hermans Techniglaz levert ruim 400 m2 PowerGlaz BIPV panelen

Begin juni opende Hotel Jakarta Amsterdam haar deuren. Het duurzaamste hotel van Amsterdam, eigendom van WestCord Hotels is ontworpen door SeARCH architecten. Hotel Jakarta is een uniek, volledig energieneutraal hotel op de kop van het Java-eiland in Amsterdam.

 

Duurzaam

Door gebruik te maken van veel naturel hout voor kozijnen, balken en plafonds heeft het hotel een duurzaam-industrieel karakter. De rest van de bouwmaterialen hebben een lange levensduur en zijn recyclebaar.

 

Transparante zonnepanelen

Om aan de duurzaamheidsprestaties van het BREEAM Excellent certificaat te voldoen, hebben ze zich ook gefocust op de energiebesparing van het hotel. Hierin is een rol weggelegd voor Hermans Techniglaz in opdracht van Brakel Atmos. Hermans Techniglaz is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige glasproducten op het gebied van Solar & Daylight. Zij hebben voor het atrium van Hotel Jakarta op maat gemaakte en geïsoleerde PowerGlaz BIPV panelen van ruim 400m² geleverd. Het hiermee geïnstalleerde vermogen van ruim 32 kWp kan worden omgezet in elektriciteit voor onder andere het verwarmen van het douchewater in het hotel. Ondanks de zonnecellen die verwerkt zijn in het glas, heeft de subtropische binnentuin alsnog een lichtdoorlatendheid van ca. 50%. Een geweldige combinatie van geïsoleerd glas, die naast het opwekken van energie ook een zonwerende functie heeft, maar wel genoeg licht doorlaat voor de bomen, palmen en planten uit Azië die zich in de binnentuin bevinden.

 

Hermans Techniglaz is al vele jaren gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte semi-transparante zonnepanelen (BIPV). Zij zijn dan ook trots op de reeds gerealiseerde projecten, zoals o.a. The Edge in Amsterdam, Alliander in Arnhem, Grotius gebouw in Nijmegen, The Cloud in Amsterdam en Mercedes in Nieuwegein. Inmiddels zijn ze ook druk bezig met de zonnepanelen voor het rijksmonument Capital C, in Amsterdam voorheen Diamantbeurs genoemd. De ruim 130 BIPV panelen, elk met een afzondelijke maatvoering, zullen worden toegepast in de spectaculaire en moderne glaskoepel.

 

Energiebesparend glas

Daarnaast levert Hermans Techniglaz ook nog energiebesparend glas; waaronder Solera en Suntuitive. Solera is een uniek licht-diffuserend isolatieglas, waarbij het licht onder een grote hoek gelijkmatig verdeeld wordt in alle richtingen. Hierdoor ontstaat een comfortabel spectrum aan licht, met een U-waarde tot wel 0.22 W/M²K in tegenstelling tot “triple glazed” eveneens in horizontale toepassing.

 

Het uitzonderlijke aan Suntuitive glas is dat het zelf-dimmend glas is dat geleidelijk en dynamisch donkerder kleurt wanneer het door zonlicht verwarmd wordt. Zonder direct zonlicht blijft het glas volledig helder. Simpel, zeer effectief en volledig onderhoudsvrij.