VELUX ACTIVE with NETATMO: CO2-concentratie, lucht-vochtigheid en temperatuur in huis én online weersverwachting bepalen wanneer (dak)ramen en rolluiken openen of sluiten

VELUX, wereldwijd marktleider in daglichtoplossingen, en smart home leider Netatmo introduceren een nieuw automatisch smarthome-binnenklimaatsysteem: VELUX ACTIVE with NETATMO. Het systeem is de eerste 'plug and play'-oplossing ter wereld die dakramen, raamdecoratie en rolluiken volautomatisch aanstuurt op basis van slimme sensoren. 

 

Denkt en handelt namens u

VELUX ACTIVE with NETATMO kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Franse techbedrijf Netatmo, dat de nieuwste smartsensor-technologie voor het systeem benutte. Het systeem denkt en handelt namens de consument: slimme sensoren monitoren de temperatuur, vochtigheidsgraad en CO2-concentratie in huis en instrueren de ACTIVE gateway om de dakramen automatisch te openen of sluiten. Het resultaat is een gezonder binnenklimaat.VELUX ACTIVE with NETATMO is het eerste smart home systeem voor dakramen die te koppelen is aan Apple HomeKit, het smarthome-platform van Apple. Hierdoor kunnen bewoners hun binnenklimaat beheren via hun iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV of HomePod. Voor nog meer gemak biedt Apple’s intelligente spraakgestuurde assistent Siri® uitkomst. Ook Androidgebruikers kunnen met de VELUX ACTIVE app hun smartphone als afstandsbediening gebruiken.

 
Van slim naar gezond

Met de introductie van VELUX ACTIVE with NETATMO voegt VELUX een gezondheidsdimensie toe aan een smarthome-markt die tot op heden vooral gericht was op comfort en gemak. Een app, klimaatsensor, vertrekschakelaar en gateway komen in één geïntegreerde oplossing samen. Het systeem is eenvoudig in gebruik en op afstand bedienbaar: de app stelt mensen in staat om op elke plek buitenshuis de instellingen voor het binnenklimaat van hun woning aan te passen.“We zijn enorm benieuwd hoe consumenten deze smarthome-innovatie zullen ontvangen,” vertelt Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland. “Hun feedback dient ook als input voor de verdere ontwikkeling van deze eerste versie. Omdat het systeem digitaal is, kunnen we continu verbeteringen doorvoeren en gebruikers daarvan via automatische updates op de hoogte brengen.”

 

Prijs en verkrijgbaarheid

Het VELUX ACTIVE with NETATMO startpakket is verkrijgbaar bij dealers voor 249 euro. De aanvullende binnenklimaatsensoren zijn verkrijgbaar voor 99 euro. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/active