Perfecte akoestiek via verlaagd plafond

Ultieme geluidsabsorptie door combinatie houtwol en glaswol

De parkeergarages van het met LEED Platinum bekroonde Bülow Carré in Stuttgart hebben een perfecte akoestiek dankzij de toepassing van een verlaagd plafond met Heraklith houtwolpanelen in combinatie met glaswol van Knauf Insulation.

Een parkeergarage is net zo vaak of nog vaker de toegang tot een gebouw als de hoofdentree aan straatzijde. Toch worden parkeergarages vaak minimalistisch afgewerkt en domineren kale betonvlakken. Het Bülow Carré in Stuttgart vormt daarop een mooie uitzondering.

LEED Platinum bekroning Bülow Carré

Het Bülow Carré in Stuttgart is een bijzonder duurzaam gebouw en heeft een parkeergarage van vier verdiepingen. Er werd gekozen voor een afhangend plafondsysteem met daarin A2 houtwolcementplaten.  Houtwol biedt van nature een goede geluidsabsorptie.

Op het plafond pal onder de begane grond zijn nog 100 mm glaswol isolatieplaten gelegd. De Heraklith houtwol is vervaardigd uit 100% FSC gecertificeerd hout en de glaswol van Knauf Insulation wordt gemaakt met ECOSE® Technology, een volledig natuurlijk bindmiddel. Dit levert extra credits op in duurzaamheidssystemen als LEED en BREEAM. De houtwol en glaswol zorgen niet alleen voor de geluidsabsorptie, maar bovendien voor de nodige thermische isolatie.

Perfecte akoestiek

In het Bülow Carré heb je geen last van hinderlijke geluiden door weerkaatsende oppervlakken. Geluiden van  dichtslaande portieren, ronkende motoren, piepende banden en hakken richting de uitgang worden tot een aangenaam niveau gedempt. Een verlaagd systeemplafond onder beton dat wordt opgebouwd uit Heraklith A2 afbouwpanelen in combinatie met een laag glaswol (40 mm) en een luchtspouw van 135 mm levert een geluidsabsorptiewaarde op van maar liefst 0,90.  

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Heraklith.

« Nieuws overzicht