“Energie-efficiënte ventilatieoplossingen ten top tijdens Vakbeurs Energie”

In 2017 trok de Vakbeurs Energie maar liefst 11.496 bezoekers. Telkens opnieuw staan termen als ‘energieopwekking en ‘energiebesparing’ centraal bij deze beurs.

Dit jaar vindt de 14de editie plaats van 9 tot en met 11 oktober. Daarbij vormen de Brabanthallen in Den Bosch het schouwtoneel voor de 350 exposanten die er hun rol zullen vervullen, onder wie ook Duco (Hal 3, stand F.043). Als ventilatiespecialist past deze partij volledig binnen het plaatje met hun energiebesparende technieken voor het huis van de toekomst.

“Om te voldoen aan toekomstige energieprestatie-eisen worden zowel nieuwe als bestaande gebouwen steeds intensiever geïsoleerd. Wanneer hierbij niet voldoende geventileerd wordt, resulteert dat in vochtige, vervuilde ruimtes”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. Toch zijn een groot deel van de Nederlanders zich niet bewust van het feit dat binnenlucht tot wel vijf keer meer vervuild kan zijn dan buitenlucht. Die conclusie is te trekken uit een internationaal onderzoek van onderzoeksbureau YouGov onder 16.000 bewoners in opdracht van de VELUX groep.

Met de verschillende uitvoeringen van de DucoBox én met de meest recente ontwikkelingen binnen Duco, DucoBox Eco en Ducobox Energy, zijn gezonde en energie-efficiënte woningen geen utopie. Bij deze ventilatieoplossingen spelen aandacht voor de gezondheid en het comfort van de bewoner met een knipoog naar het milieu en energie-efficiëntie een cruciale rol. Beide units vormen daarenboven een perfect match met de woning van de toekomst.

Energiezuinige passiefwoningen

“Ideaal voor toepassing in de energieneutrale woning van de toekomst is de DucoBox Energy met vraaggestuurde balansventilatie met warmteterugwinning”, legt Dejonghe uit. Deze unit kan daarbij belangrijke punten opleveren voor de EPC-winst. “Dat is te danken aan de optionele geïntegreerde 2-zonesturing met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd. Hierdoor wordt een optimaal energetisch rendement bereikt.” De dag- én nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPC-winst en een groen A+ energielabel met zich meebrengt.

Duurzame woning van de toekomst

“Waar de DucoBox Energy perfect kan worden ingezet in de passiefbouw, is de DucoBox Eco het uithangbord voor slim ventileren met warmteterugwinning in actieve woningen”, gaat Dejonghe verder. “De DucoBox Eco ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Onderscheidend van andere warmtepompen echter is een geïntegreerde 2-zonesturing. Door vraagsturing in deze unit te integreren, wordt een maximale energiezuinigheid (A+) nagestreefd. Iets wat zich trouwens duidelijk zal vertalen op de energiefactuur.”

Laat u inspireren in hal 3, stand F.043! Registreer hier alvast voor gratis toegang tot de beurs.

« Nieuws overzicht