De vlakke glazen dakelementen van Vlakkelichtkoepel zijn een stijlvol alternatief voor de traditionele lichtkoepels.

Ze combineren strak design en een lage opbouw met eenvoud in montage. En ze zijn verkrijgbaar in iedere maat, met verschillende opties en kenmerken, tegen een aantrekkelijke prijs.

 

Veel toepassingen

Een compleet productengamma voor toepassing in geïsoleerde situaties (binnen-buiten) en niet-geïsoleerde situaties (buiten-buiten). Vlakkelichtkoepel ontwikkelt en produceert daklichten en lichtstraten voor onder andere nieuwbouwwoning, entree, aanbouw, vide en veranda. De producten zijn geschikt voor platte en licht hellende daken.

 

Mooi design en fraaie afwerking

Glas en glad metaal of hout voeren de boventoon. Geen storende schroeven of kliklijsten. De bijzonder lage hoogte van slechts 30 centimeter en de lichte hellingshoek van het glas zorgen voor een strakke uitstraling. Vanaf het maaiveld zijn deze glazen dakelementen niet of nauwelijks zichtbaar. Ze gaan harmonieus op in woning of gebouw.

 

Hoge isolatiewaarde

De daklichten en lichtstraten zijn compleet geïsoleerd met een koudebrugvrije constructie. Uitgevoerd in Triple veiligheidsglas behaalt de ruit een isolatiewaarde van 0,6 W/m2K volgens EN-673. Met HR++ glas bedraagt die waarde 1,1 W/m2K. De geïsoleerde opstand heeft een isolatiewaarde van 0,67 W/m2K.

 

Eenvoudige montage

De glazen dakelementen zijn een compleet prefab product. De beglazing is al vakkundig verwerkt in de  opstand. Dit bespaart bouwtijd en voorkomt bouwfouten. De montage is dan ook heel eenvoudig, slechts een kwestie van het daklicht plaatsen en vastschroeven. Daarna kan het worden ingeplakt met dakbedekking, waarbij een solide geanodiseerd aluminium waterslag zorgt voor een goede afwatering en waterdichte afwerking van de dakbedekking.

 

Veilig tegen inbraak

De daklichten voor binnen-buiten toepassingen zijn getest volgens zowel de Nederlandse als Europese normering: NEN 5096:2011 en EN 1627:2011. Ze voldoen aan Inbraakwerendheidsklasse 2, vereist voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een KOMO attest is aanwezig.

 

Uitstekend getest

Onafhankelijke instanties Kiwa / BDA en SKG-IKOB hebben de vlakkelichtkoepels beproefd. Op luchtdichtheid, sneeuw- en windbelasting, waterdichtheid en doorvalveiligheid voldoen ze aan de hoogste normen.