Inzet IDIS camera-observatietechniek tijdens World Cup 2018 Rusland

Een robuuste oplossing die hoge kwaliteit biedt zonder verlies van data

Tijdens de recente World Cup 2018 in Rusland was waarborging van de veiligheid een zeer belangrijk focus punt. Voor de camera-observatie upgrade van zowel de Rostov Arena (capaciteit 45.000 toeschouwers) als het Kalingrad Stadion (capaciteit 35.000 toeschouwers) werd gekozen voor de IDIS camera-observatie technologie.
 

Inzet brede range aan IDIS producten: De producten met de juiste specificaties op de juiste posities

Op beide locaties werd de IDIS totaaloplossing geïnstalleerd met in totaal zo’n 3.000 IP camera’s. Van Full HD en H.265 camera’s tot PTZ camera’s met Smart UX Controls v2.0 en van IR bullet camera’s met True Dynamic Range (WDR) tot Full HD box camera’s. Alle outdoor camera’s zijn dusdanig uitgerust dat zij de zware weercondities van Rusland kunnen weerstaan.

Vanuit een centrale locatie, voorzien van een videowall van 55″ monitoren met ultradunne naden, werden de 2 stadions gemonitord. De security staf had toegang tot 60 dagen gearchiveerde opnames van 50 remote IDIS DR-8364 NVR’s welke waren geïmplementeerd in de ter plaatse gesitueerde centrales.

De IDIS-technologie die in deze centra werd ingezet, stelde veiligheidspersoneel in staat om snel te handelen bij bijvoorbeeld een inbreuk op gezondheid en veiligheid, verdacht gedrag of terroristische dreiging.

DIS Critical Failover ter voorkoming van eventueel dataverlies

Om het CCTV systeem te beschermen werd IDIS Critical Failover geïnstalleerd. Hiermee wordt het verlies van essentiële opgenomen data, bij uitval tijdens een uitgebreide range aan foutieve condities, voorkomen.

Joon Jun over de inzet van IDIS tijdens World Cup 2018: Erkenning betrouwbaarheid IDIS

Joon Jun, President van de Global Business Division van IDIS vertelt:

“Het IDIS camera-observatie systeem, zowel binnen als buiten de stadions geïnstalleerd, zorgden ervoor dat de beveiligingsmensen een compleet overzicht van de locatie tot aan de uiterste perimeters hadden. Onze geavanceerde technologie heeft er mede voor gezorgd dat de veiligheid kon worden gewaarborgd en ongeoorloofd binnendringen kon worden voorkomen. We zijn er enorm trots op dat de betrouwbaarheid van ons merk en onze producten internationaal wordt erkend door de inzet tijdens zo’n evenement van wereldformaat. Om duizenden bezoekers te beschermen tijdens dit soort belangrijke gebeurtenissen, is het van essentieel belang dat de meest betrouwbare technologie ingezet wordt. Er zijn camera’s ingezet die waterbestendig en stofvrij zijn, aangevuld met een oplossing die zelfs het eventueel verloren gaan van opgenomen data zou voorkomen bij een instabiel netwerk.”

It’s not the same. It’s IDIS.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie