Prachtige houten toepassing in futuristisch distributiecentrum

In Tilburg, pal aan de A58, is een nieuw distributiecentrum gerealiseerd met de naam NewLogic III.

Het door Habeon Architecten ontworpen en door Heembouw en Dokvast gerealiseerde gebouw heeft met haar ‘Tube’ vorm een futuristische uitstraling verkregen. Ook aan de binnenzijde is er vanuit de bijzondere vorm verder gewerkt. Dit is onder andere gedaan met het Derako massief houten systeem, dat in een gebogen vorm vloeiend overloopt van de vloeren in de plafonds. Het gebouw is mede bijzonder geworden door haar zeer hoge “BREEAM outstanding” classificatie.

Ontwikkelingsfasen brand

Derako heeft voor dit prachtige pand meer dan 1000 m2 massief houten lineair systeem geleverd, uitgevoerd in Europees eiken. De planken in het systeem zijn met 120 mm relatief breed wat onder ander in de entree met zijn de grote afmetingen een evenwichtig en groots gevoel oplevert. Tussen de planken is grijs vezelvlies aangebracht dat direct aansluit bij de kleurstelling van het gebouw en tevens zorgt voor een verbeterde akoestiek in de ruimte. 

Ontwikkelingsfasen brand

BREEAM Outstanding

In het project is bewust voor de Derako systemen gekozen. Niet alleen werd er gezocht naar materialen die de ruimtes, zoals de entree, een warme uitstraling zouden geven maar tevens moesten de materialen uiterst duurzaam zijn om aan de doelstelling binnen BREEAM te voldoen. Met het zilver C2C gecertificeerde houten systeem heeft Derako aan beide vereisten kunnen voldoen waarbij de voorgedefinieerde BREEAM bijdrages het ontwerpproces hebben vereenvoudigd. Natuurlijk maken de Derako systemen een onderdeel uit van een groter geheel, waarbij meerdere duurzame materialen en slimme technologieën voor een 98,48% BREEAM-score hebben gezorgd. Hiermee is het distributiecentrum het meest duurzame van Europa.

Ontwikkelingsfasen brand

Realisatie van bijzondere vormen

Bij dit project lopen de wanden in een gebogen vorm van de vloeren door tot in de plafonds, waarmee ze volledig aansluiten bij de unieke gebouwvorm. Een leuk detail in de entree is een bankje welke is geplaatst binnen de massief houten wand. Ook bij dit project zijn de systemen vooraf uitgewerkt door Derako en volledig prefab aangeleverd waarbij de rails middels 11 verschillende mallen volledig passend zijn gemaakt. De installatie heeft plaatsgevonden door G&P afbouw dat bij de plaatsing, volgens het aangeleverde legplan, veel oog heeft gehad voor de details. Door aanpassingen in het systeem en aanlevering van extra clips zijn er toegangsluiken gecreëerd en heeft men voor de integratie van de lichtarmaturen gezorgd.

Ontwikkelingsfasen brand

Ook een Derako massief houten toepassing voor uw project?

De Derako systemen zijn op maat gemaakte projectoplossingen waarbij het ontwerp van de architect leidend is. Maar naast het maatwerk heeft Derako ook standaard producten en oplossingen beschikbaar om zo voor elk ruimte, behoefte en budget een oplossing te bieden.     De montage is door een speciale clipconstructie aan de achterzijde geheel zichtloos. Naast de lineaire en grill wanden levert Derako ook massief houten C2C gecertificeerde plafondsystemen en gevelsystemen. De Derako adviseurs informeren u graag verder.

« Nieuws overzicht