Duurzame verstedelijking & projectontwikkeling

Smart cities, Smart buildings, Smart mobility

Deze termen zijn vandaag de dag alomtegenwoordig. Vaak gaat het over goede ideeën om onze gebouwen, hetzij residentieel, hetzij commercieel, te voorzien van de laatste slimme snufjes. Vooral het energieverbruik staat hierbij centraal. Uiteraard belangrijk, maar niet het enige wat een gebouw ‘smart’ maakt!

Energieverbruik en andere factoren

We kunnen ons de vraag stellen of er buiten het ‘energieverbruik’ van een gebouw nog andere factoren van invloed zijn die voor onze gebouwen, steden en bijhorende mobiliteit voordelen kunnen bieden, indien ‘smart’ ontwikkelt? Wat kunnen onze projectontwikkelaars doen om ook de omgevingskwaliteit, mobiliteit en ‘convenience’ te verbeteren voor onze burgers, maatschappij en economie?

Het antwoord vind je alvast bij Schindler. Al 35 jaar zijn we specialist als het gaat over traffic-control & bestemmingsbesturingen (bv. myPort). Onze ervaringen op het vlak van passagiersstromen in een gebouw leverden ons inzichten op om deze voordelen ook te verlengen zowel ‘in’ als ‘buiten’ het gebouw.

Bringme

Internet of Elevators & Escalators ( IoEE, IoT ) en het digitaliseren van vele klantvriendelijke toepassingen op onze liften hebben er ons toe aangezet om een samenwerking af te sluiten met het Belgische technologiebedrijf Bringme. Al of niet gecombineerd met onze in-huis-oplossingen, biedt Schindler voortaan een ‘all-in-one-postkantoor’ aan, die projectontwikkelaars toelaat ‘duurzame verstedelijking’ na te streven.

Zo krijgen bewoners er een pak voordelen bij. Nooit meer een gemist pakketje, geen tijdverlies meer voor de ‘ontvanger’, noch voor de ‘koerier’, meer veiligheid in het gebouw, geen extra verkeer op onze wegen om in afhaalpunten pakketten te gaan zoeken, minder verkeer door hogere efficiëntie bij ‘gecombineerde leveringen & afhalingen’, minder CO2 uitstoot, BREEAM outstanding enz…

Veel meer faciliteiten voor die 1 miljard mensen die elke dag onze lift gebruiken.

En vooral meer tijd over om andere leuke dingen te doen !

Be Schindler, Be Smart, Be Bringme

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie