Noodverlichting op spanningsrails

Hoog installatiegemak geeft de doorslag

Installateurs sluiten noodverlichting steeds vaker aan op spanningsrails. Dit vanwege het hoge installatiegemak. Ook de armaturen van Famostar zijn voor spanningsrails te leveren.

Spanningsrail

Spanningsrails zijn een oplossing wanneer er geen mogelijkheid is om noodverlichting aan het plafond te monteren. Ze worden vooral in restaurants en winkels toegepast, maar ook steeds vaker in kantoorpanden. De meest gebruikte adapter is de GA69. Deze wordt aan een 3-fase spanningsrail bevestigd, waar ook de lichtlijnen mee gecombineerd worden. Zo is de totale verlichtingsinstallatie makkelijk op te hangen.

Voordelen

Noodverlichting bevestigen aan een spanningsrail biedt veel voordelen:

  • Het gebruik van de adapter zorgt ervoor dat het installatiegemak hoog is. De armatuur is eenvoudig aan de spanningsrails te klikken.
  • Een installateur hoeft bij spanningsrails geen stroomdraad te trekken. De spanning loopt door de rails heen.
  • De faalkans is lager door het lage aantal handelingen. 

Ook bij Famostar is het mogelijk om armaturen met een adapter te bestellen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Bel ons op 026 3 846 846 of mail ons op via info@famostar.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie