Warmere vloer met Thermoskussens

Slimme Nederlandse uitvinding zorgt voor een warmere, energiezuinige vloer

Vloeren verliezen vrijwel alle warmte door uitstraling naar de kruipruimtebodem en fundering. Andere soorten isolatie, zoals minerale wol, PUR-schuim en EPS (polystyreen) remmen wel de warmtestroom, maar doen niets aan het uitstralende effect. Daardoor blijft 24 uur per dag warmte aan de onderkant weglekken. Zes actieve oppervlakken van het TONZON Thermoskussen reduceren de warmtestraling tot vrijwel nul. Het resultaat is een warmere vloer bij een lagere luchttemperatuur. Daardoor valt ook de energiebesparing hoger uit.

Oplossing vochtproblemen

Het wonen boven een vochtig gat in de grond is niet prettig en niet meer van deze tijd. Door een onderdruk wordt constant vochtige lucht uit de kruipruimte de woning ingezogen. Dit vocht verergert eventuele vochtproblemen en moet door ventilatie weer worden afgevoerd. Dit kost energie en daar willen we juist zo weinig mogelijk van gebruiken. TONZON Bodemfolie stopt de verdamping van vocht uit de bodem, remt het radongas en zorgt zo voor een schone, geurloze kruipruimte. Een duurzame aanpak. De Bodemfolie is volledig recyclebaar.

Meer comfort met minder energie

Veel nieuwe woningen worden gebouwd boven een vochtig gat in de grond en met een vloerisolatie die permanent warmte lekt. Veel bewoners blijken niet tevreden met het comfort, stoken wat warmer en passen weinig nachtverlaging toe. Daardoor is het gasverbruik hoger dan bedoeld. In het geval van vloerverwarming is het gasverbruik nog hoger en het systeem moeilijk te regelen. Met de TONZON aanpak worden bestaande vloeren warmer dan de lucht boven de vloer en warmer dan nieuwe vloeren. Dus ook bij nieuwere woningen stijgt het wooncomfort en daalt het gasverbruik met de TONZON aanpak.

Forse energiebesparingen

Bij woningen met radiatoren scheelt de energiebesparing gemiddeld 15 tot 20% en bij woningen met vloerverwarming tot wel 40% en meer. De besparing kan nog worden opgevoerd met het CV-optimaliseringspakket. Daarbij worden warmteverliezen bij opwekking, transport en afgifte op een slimme manier beperkt. De trefzekere TONZON HR-Radiatorfolie doet zelfs onzichtbaar zijn werk.

Ook op transport wordt bespaard: omdat TONZON Thermoskussens en folie-isolatieproducten licht van gewicht en compact verpakt zijn, is voor het vervoer naar de bouwplaats geen vrachtauto nodig. Dat scheelt een hoop broeikasgas, fijnstof, stikstof, filedruk en verstopping van binnensteden.

TONZON, de milieuvriendelijke basis voor comfortabele, gezonde en duurzame woningen. Kijk voor meer info op TONZON.nl of bel 053-433 2391.

« Nieuws overzicht