Sunflex: ‘Duurzame en betrouwbare bescherming’

‘Met een Sunflex terrasoverkapping wordt een woonruimte uitgebreid met een gezellige en beschutte buitenruimte’

“De Sunflex terrasoverkappingen SF 152 of SF 152 Plus bieden optimale bescherming tegen weer en wind”, aldus Edwin de Jong van Sunflex. “Door de verschillende dakvormen en mogelijkheden kan een dak optimaal aan het huis en de specifieke behoeften van de bewoners worden aangepast. In voorjaar, zomer of herfst, met een terrasoverkapping van Sunflex zitten zij altijd goed!”

Altijd goed beschermd

“Met een Sunflex terrasoverkapping hoeft men zich over het weer geen zorgen te maken”, vervolgt De Jong. “Het stevige glazen dak beschermt tegen regen en wind. Met moderne led-verlichting en extra verwarmingselementen kan een terras ook als het schemerig of frisser wordt nog een behaaglijke plek blijven. In de zomer kan een integreerbare zonwering voor aangename schaduw zorgen. Tegelijkertijd voorkomt de terrasoverkapping dat de aangrenzende woonruimte te warm wordt. In de winter blijft het terras vrij van sneeuw en is het tuinmeubilair veilig beschut tegen weersomstandigheden.”

Eigenschappen van de glasdaken SF 152 en SF 152 Plus:
  • Aluminium constructie.
  • SF 152: zonder dakoverstek aan de voorzijde.
  • SF 152 Plus: met dakoverstek aan de voorzijde.
  • De daken worden op maat gemaakt.
  • Glasdiktes van 8, 10, 12, 16 en 24 mm.
  • Dakhelling 5° tot 45°.
  • SF 152 Plus: naar keuze zonder, met hoekige of met ronde goot.
  • Liggers vanaf 3000 mm.
  • Staanders kunnen maximaal 1000 mm naar binnen worden geplaatst.
  • Het oppervlak van de constructie heeft standaard een RAL standaardglansgraad, E6-EV1, DB703 of DB703 FS.

De Sunflex terrasoverkappingen bieden duurzame en betrouwbare bescherming, vertelt Edwin de Jong. “Ze hebben een stabiele constructie, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige profielen en een dito afwerking, zonder zichtbare schroefverbindingen. Als dat nodig is, kunnen de profielen extra worden versterkt met stalen inzetstukken.”

Een Sunflex terrasoverkapping kan passend bij de buitenruimte worden uitgevoerd. Kleur, uitrusting en technische details kunnen aan de persoonlijke wensen van de eindgebruiker worden aangepast. Met onder- of bovenliggende zonwering kan de zon worden geweerd en integreerbare led-verlichting kan ervoor zorgen dat een overkapping ook bij schemer en duisternis nog kan worden gebruikt.

Glazen zijwanden

Om gebruikers van een terrasoverkapping ook te beschermen bij sterke wind en regen kunnen zijwanden worden geïntegreerd. Daarvoor biedt Sunflex de schuifwanden SF 20 of de schuifdraai-systemen SF 25, SF 30 of SF 35. Het zijn niet-geïsoleerde systemen die met de terrasoverkapping SF 152 of SF 152 Plus kunnen worden gecombineerd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie