STABIC introduceert hoogbelastbare panelen STADECK™

STABIC, wereldwijd toonaangevend binnen de chemische industrie, kondigt de introductie aan van STADECK™, het nieuwe hoogbelastbare paneel voor de bouwsector.

Het paneel, dat gemaakt is van een glasvezelversterkte thermoplastische kunststof, is vederlicht en biedt aanzienlijke voordelen bij tal van bouwtoepassingen en -technieken waarbij gewichtsbesparing een belangrijke rol speelt.

Hoewel de panelen zeer weinig gewicht hebben, zijn ze door de innovatieve constructie en het innovatieve ontwerp opmerkelijk sterk. Daarnaast hebben de STADECK-panelen een goede weersbestendigheid, zijn ze goed bestand tegen chemicaliën, en hebben ze goede antislipeigenschappen en uitstekende brandwerende eigenschappen. STADECK-panelen zijn gecertificeerd volgens NEN-EN 12811-1, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor steigertoepassingen.

In vergelijking met de standaard houten planken die veel in de bouw worden gebruikt, zijn de STADECK-panelen duurzamer. Dit komt doordat ze uitstekend kunnen worden hergebruikt en een gewichtsbesparing van tot wel 60% kunnen opleveren. Hiermee gaat ook een kostenbesparing tot wel 32 procent gepaard. De panelen bieden aanzienlijke gebruiksvoordelen en financiële voordelen, naast het terugbrengen van het totale gewicht van de constructie.

“SABIC heeft altijd al een vooruitstrevende rol gespeeld wat betreft de ontwikkeling van baanbrekende nieuwe materialen,” aldus Peter van den Bleek, Senior Product Manager. “De uitbreiding van ons assortiment nieuwe producten met STADECK-panelen is een verdere bevestiging van de toekomstgerichte mogelijkheden en verbintenis van SABIC om onze klanten uit de bouw te laten profiteren van een hogere productiviteit, betere veiligheid en meer winstgevendheid.”

De STADECK-panelen, die ongevoelig zijn voor corrosie en vocht, gaan aantoonbaar aanzienlijk langer mee dan houten planken. De nieuwe panelen zijn met name geschikt voor toepassingen in de bouw, zoals steigers, bedekking van constructies, omheiningen, keermuren, aanlegsteigers, afschermingen, rijplaten voor rolstoelen en vele andere toepassingen. De STADECK-panelen zijn snel te leggen en hierdoor ook uitermate geschikt voor tijdelijke toepassingen als vloeren bij evenementen en festivals.

De panelen kunnen worden geproduceerd in tal van kleuren in hout-, steen- en grastinten en zijn standaard verkrijgbaar in de volgende maten (maar op verzoek kunnen er ook lengtes op maat worden geleverd): dikte 55 mm, breedte 230 mm en lengtes van 3000 of 6000 mm.

Voor meer informatie: sfs.sabic.eu/product/lexan-building-systems.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie