Innovatieve lijmmethode van Bostik voor de rugnummers tijdens de Tour 2018

Als officiële partner voor ‘smart adhesives’ op het iconische wielerevent, heeft lijmspecialist Bostik een innovatieve technologie ontwikkeld die gebruikt wordt om de rugnummers tijdens de Tour de France van 2018 te bevestigen.

De nieuwe lijmtoepassing vergemakkelijkt het ontwikkelen van nieuwe nummers die zonder spelden goed op hun plaats blijven en tegelijkertijd licht, flexibel en comfortabeler zijn voor de renners.

Een partner om op te bouwen

Bostik, wereldwijd een toonaangevende specialist in lijmen, kitten, PU-schuimen, mortel- en afdichtingsoplossingen voor zowel de industrie-, bouw- als consumentensector, levert de rugnummers die tijdens de Tour van 2018 gedragen worden. Om de toepassing te perfectioneren en aan de eisen van de Tour te voldoen, werkte Bostik hiervoor nauw samen met de wedstrijdorganisatie Amaury Sport Organisation (ASO).

Lichter, beter ademend en flexibeler

De ‘smart’ oplossing, die is gebaseerd op Bostiks technologie ‘Hot Melt Pressure Sensitive Adhesive (HMPSA), is vrij van solventen en maakt het mogelijk om stoffen te gebruiken die lichter, beter ademend en flexibeler zijn, maar ook een verbeterde hechting gedurende de gehele tour garandeert.

Speciaal ontwikkeld voor de zware eisen van de Tour op het vlak van weerstand tegen wind, regen en zweet, en uitgebreid getest met de laatste lichtgewicht en vocht afvoerende materialen die in de huidige wielertenues gebruikt worden zodat de rugnummers op hun plaats blijven tijdens de 21 etappes van de Tour.

Geavanceerde technieken en materialen

Nadat Bostik vorig jaar voor de eerste keer de lijm voor de rugnummers leverde voor de Tour, hebben technici dankzij deze ervaring de lijm verder ontwikkeld en getest met verschillende materialen en stofgewichten. Het resultaat is een geavanceerd rugnummer dat zichtbaar blijft voor officials en commentatoren en dat gemakkelijk verwijderbaar is aan het einde van elke etappe.

François Court, hoofd Innovatie van Bostik: “We zijn trots dat wij voor elke ‘lijmuitdaging’ een passende oplossing kunnen bieden. Door de uitdagende omstandigheden waartegen de lijm weerstand moet bieden tijdens de wedstrijd alsook door de geavanceerde stoffen in de hedendaagse wielertenues, wierp dit specifieke project een aantal unieke vragen.  Wij zijn erg tevreden met onze oplossing en de feedback van de renners en de ASO is bijzonder positief; we kijken er dan ook naar uit de rugnummers in actie te zien tijdens deze Tour.”

Meer informatie over Bostiks partnership met de Tour de France vindt u op www.bostik.com/tour-de-france

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie