Tijdloze daken

RHEINZINK geeft een dak een kwalitatief hoogstaand uiterlijk en een tijdloze schoonheid.

De verschillende systemen bieden ontwerpvrijheid: Het felssysteem is vanaf een dakhelling van 3 graden toepasbaar en kan iedere dakvorm onbeperkt volgen. Het klik-roevensysteem geeft een robuust en traditioneel uiterlijk aan een dak. Losanges zijn er in vele verschillende vormen en maten en geven het dak een creatief schubachtig uiterlijk.

 
De oppervlaktevarianten

RHEINZINK heeft de unieke eigenschap dat het een natuurlijk oppervlak heeft: de patinalaag. Deze patinalaag ontwikkeld zich onder invloed van omgevingsfactoren continu en zorgt voor bescherming en daarmee de lange levensduur. Het klassieke walsblanke titaanzink - RHEINZINK CLASSIC - vormt in de loop der tijd een natuurlijke patinalaag. RHEINZINK prePATINA is uniek voorgepatineerde materiaal in een blauwgrijze (blue-grey) of leigrijze (graphite-grey) kleurstelling. RHEINZINK artCOLOR geeft met een vrijwel onbeperkt kleurpallet een nieuwe dimensie aan zink voor het dak en de gevel.

Duurzaam en circulair

Zink is een essentieel sporenelement voor mens, plant en dier en daarmee onbetwist toepasbaar als bouwmetaal. RHEINZINK is onderhoudsvrij, heeft een levensduur van meer dan 75 jaar en is volledig recyclebaar. Mede door de hoge restwaarde van RHEINZINK is de werkelijke recycling quote 96%, wat extreem hoog is voor een bouwmateriaal. De circulaire eigenschappen van RHEINZINK wordt onderstreept door de Cradle to Cradle Bronze certificering.

Uw gemeente twijfelt?

Soms komt het voor dat een gemeente beperkingen stelt aan het toepassen van zink. Er wordt gesproken over ‘uitlogen’. Dit is echter achterhaald beleid waar geen wetenschappelijke basis voor is.   Een gemeente mag niet zomaar verbieden, de Nederlandse overheid heeft besloten dat er aan normale toepassingen in de bouw geen eisen mogen worden gesteld. Meer informatie is hier te vinden.

« Nieuws overzicht