Speciale tegellijm voor terrassen

Flexibele lijm maakt het mogelijk om ook onder lastige weersomstandigheden keramische tegels of natuursteen op een terras te verlijmen.

De nieuwe tegellijm PCI Flexmörtel Premium maakt het mogelijk onder lastige weersomstandigheden keramische tegels of natuursteen op een terras te verlijmen. Door de korte uithardingstijd van 4 uur kan bij een lage temperatuur, vanaf 5ºC, worden gewerkt. En de lange verwerkingstijd van 90 minuten houdt ook stand bij een hoge omgevingstemperatuur.

De lijm is flexibel en compenseert spanningen die optreden door bijvoorbeeld temperatuurswisselingen. Het lijmbed is stabiel genoeg om zware tegels niet erin te laten wegzakken. Mede daardoor is PCI Flexmörtel Premium zeer geschikt voor het verlijmen van groot formaat vloertegels. De lijm kan ook in vloeibedconsistentie worden aangemaakt. Door deze holtevrije vloeibedverlijming is het product nog beter bestand tegen vorst.

Overigens kan de tegellijm ook binnen worden toegepast. Bijvoorbeeld op jonge cementdekvloeren met een restvochtgehalte onder 4%. Na het aanbrengen van vloerverwarming hoeft geen opstookprotocol te worden aangehouden. Al zeven dagen na het lijmen en voegen kan de verwarming volledig worden aangezet. Dat levert dubbele tijdsbesparing op.

PCI Flexmörtel Premium voldoet aan C2 FE S1 volgens EN 12004.

De tegellijm is zeer emissiearm. Dat betekent dat deze kan bijdragen aan het behalen van een BREEAM-certificaat in verband met de beperkte vluchtige organische stoffen.

De lijm kan ook worden gebruikt om tot 20 mm uit te vlakken en is verkrijgbaar in een zak van 20 kg.

Meer info: www.PCI-Afbouw.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie