Klimaatsysteem Uniwarm & fermacell maakt Rotterdamse villa nu al energieneutraal

De vloerverwarmingselementen fungeren als een verwarmingslichaam, koelsysteem en afbouwplaat ineen.

Ze besparen energie vanwege de aansluiting op een warmtepomp en de gespreide warmte die de vloerverwarming genereert zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat, zelfs bij vorst.

Goedkoper en sneller dan zandcementvloer

Het klimaatsysteem kan droog op een houten of betonnen vloer worden gelegd. Dit biedt voordelen ten opzichte van natte zandcementvloerverwarmingssystemen. Gipsplaten drogen sneller en zijn lichter waardoor geen constructieve aanpassingen nodig zijn. Hierdoor zijn gipsplaten goedkoper en sneller te monteren. Het klimaatsysteem van Uniwarm kan rechtstreeks, zonder extra aanpassingen zoals egalisering, op de houten vloerdelen worden gelegd.

Geschikt voor elke afwerkvloer

De vloerverwarmingsplaten hebben een opbouwhoogte van slechts 18mm. Vrijwel elke afwerkvloer past erop. Doordat de platen zo dun zijn kunnen er gemakkelijk extra lagen contactgeluidisolatie tussen gelegd worden. Ook de houten vloeren van de villa in Kralingen zijn voorzien van deze isolatie.

Naast contactgeluidisolatie bieden de platen ruimte voor een 10mm brandwerende plaat. Hierdoor is het klimaatsysteem 60 minuten brandwerend.

Het vloerverwarmingssysteem van Uniwarm en fermacell is het resultaat van de ambitie van fermacell om betaalbare, ecologische verantwoorde en gezonde bouwconcepten te ontwikkelen. De gipsvezelplaten die in de Kralingse villa zijn gebruikt, bezitten bijvoorbeeld dezelfde warmte accumulerende en vochtregulerende eigenschappen als leem. “Er wordt nog vaak voor goedkope oplossingen en materialen gekozen die voldoen aan de energie-eisen”, licht chief engineer Larson van Dijk van fermacell toe. “Op het vlak van veilig, gezond en behaaglijk wonen scoren ze echter een stuk minder en dat leidt tot slechte renovaties. Bij fermacell leggen we onze bouwconcepten daarom ook nadrukkelijk langs de lat van energieprestatie en van milieu, veiligheid en comfort.”

Meer informatie: www.fermacell.nl | www.fermacell.be | www.jameshardie.eu

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie