Hogeschool Rotterdam Business School

De rubber vloerbedekking is 2 mm dik en heeft geen coating nodig

Toekomstbestendig onderwijs in een duurzaam gebouw. Naast de strakke vormgeving heeft het ontwerp een duurzaam karakter. Bij de nieuwbouw van Hogeschool Rotterdam is gebouwd volgens BREEAMNL en het  ‘Frisse Scholenconcept’, waarbij gebouwd wordt met emissiearme bouwmaterialen. De rubber vloerbedekking bij de Hogeschool is 2 mm dik en behoeft geen coating vanwege het gesloten oppervlak, dat gevulkaniseerd is. Hierdoor is het onderhoud veel  voordeliger en dat scheelt voor onze opdrachtgevers direct in de exploitatiekosten. De projectarchitect, Paul de Ruiter Architects, is enthousiast over ons product.

Hogeschool Rotterdam Business School: Het nieuwe onderwijsgebouw voor de Hogeschool Rotterdam ligt aan de Kralingse Zoom en speelt in op Het Nieuwe Studeren. Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter Architects en biedt onderdak aan de economische opleidingen, die voorheen verspreid waren over verschillende locaties.

Uitdaging: Een nieuw duurzaam onderwijsgebouw koppelen aan bestaande bouwdelen aan de Kralingse Zoom in Rotterdam. Dat was de uitdaging waar  Paul de Ruiter Architects voor stond toen het bureau werd gevraagd een ontwerp  te maken voor de Hogeschool Rotterdam. Bij dit project werd gestreefd naar BREEAM-NL ‘Excellent’, waarbij een gezond binnenklimaat en de keuze voor  duurzame materialen samen met energiezuinigheid een belangrijke rol spelen. Nora rubber vloerbedekkingen passen uitstekend in dit plaatje.

Vloeroplossing:  noraplan ® unita

Opdrachtgever: Hogeschool Rotterdam

Architect: Paul de Ruiter Architects, Amsterdam

Projectinrichter: Maasdam Groep BV

Installatie:  2017

nora flooring systems BV | Belgiëstraat 14 5171PN | Kaatsheuvel | www.nora.com | (0)416 – 286 140

« Nieuws overzicht