Dakrenovatie met Kalzip Vario RT biedt kansen op gebied van vorm, isolatiewaarde en het toevoegen van functies

Het Kalzip Vario RT systeem maakt het mogelijk om Kalzip felsbanen nog sneller en nog eenvoudiger op allerlei verschillende ondergronden en onderconstructies te plaatsen. Vaak zelfs, zonder dat de oude dakbedekking en isolatielaag hoeven worden te verwijderd. Zo wordt niet alleen op montagetijd en -kosten bespaard, maar ook op sloopkosten en de kosten van afvalverwerking. Bovendien kan het gebouw tijdens de renovatie vaak gewoon in gebruik blijven.

 

Verandering van vorm, kleur en functie

Kalzip felsbanen zijn door de verschillende leverbare baanvormen geschikt voor vrijwel alle dakvormen en ze zijn leverbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen. Bij een dakrenovatie hoeft echter niet per se vastgehouden te worden aan de bestaande dakvorm of zelfs dakfunctie: met Kalzip Vario RT kan de dakvorm eenvoudig gewijzigd worden. Een constructie en dakbedekking met een laag eigen gewicht bovenop het bestaande dak kunnen de uitstraling van een gebouw ingrijpend verbeteren. Ook het toevoegen van functies behoort met Kalzip tot de mogelijkheden; met AluPlusSolar of SolarClad en Kalzip NatuurDak kan een dak tot energiedak of (beloopbaar) groendak worden gemaakt.

 

Thermische en akoestische isolatie

Een belangrijke reden voor het renoveren of vervangen van daken is vaak, dat het bestaande dak niet meer aan de eisen voldoet. Functioneel, omdat het niet langer waterdicht is, of bouwfysisch: omdat de isolatiewaarde niet meer aan de eisen voldoet of omdat er klachten in verband met condensvorming of geluidsoverlast zijn. Los van de esthetische voordelen die renovatie met Kalzip Vario RT biedt, zijn ook de functionele en bouwfysische eisen met één ingreep te tackelen. Afhankelijk van de profielhoogte van de gekozen felsplaatbedekking is een isolatiepakket mogelijk, dat ruimschoots aan de eisen van het Bouwbesluit kan voldoen. Tegelijkertijd kan hiermee de akoestische isolatiewaarde van het dak worden verbeterd. De felsbanen van Kalzip zijn bovendien blijvend waterdicht en zonder doorboringen te installeren.

 

Vakmanschap op hoog niveau

Kalzip ontwikkelde het Vario RT systeem speciaal voor de renovatie van gebouwdaken, maar het systeem is ook bij nieuwbouw uitstekend toepasbaar. Kalzip heeft ruim 50 jaar ervaring met nieuwbouw en renovatie van daken & gevels en stelt deze kennis graag ter beschikking in de vorm van ontwerpadviezen en detailleringen aan architecten en bouwbedrijven. Neem voor meer informatie contact op met Kalzip.