Verbeter de wereld, begin bij het dak

Goed geïsoleerd huis is voorwaarde om van gas los te komen.

Vereniging Eigen Huis (VEH) luidde medio juni nog eens de ‘noodklok’ bij Een Vandaag. Want met alle aandacht die er is om van gas los te komen, verdient isoleren veel meer aandacht. “Een goed geïsoleerd huis is een voorwaarde om in de toekomst zonder aardgas te kunnen”, zegt directeur Cindy van der velde van VEH.

Hoewel het een no-brainer lijkt, is het blijkbaar nog steeds niet bij iedereen duidelijk dat echte verduurzaming pas begint als je ervoor zorgt dat energie de lucht niet meer in gaat.  Zorg er daarom eerst voor dat je onnodig energieverlies voorkomt door een goede isolatie: van kruipruimte, spouwmuren en het dak. Zonder goede isolatie heb je niets aan een warmtepomp.

Verdienen aan de kap

Omdat warme lucht opstijgt en het dak bovendien een groot oppervlak is, gaat bij een slecht of ongeïsoleerd dak veel warmte verloren (tot 30%). Als je gaat isoleren, begin je logischerwijze daarom met het dak. 

De tweede verdienste bij isolatie van het dak zit in een effectieve uitvoering van dakisolatie. Knauf Insulation heeft Mineral Wool 34 Alu Plus ontwikkeld als oplossing voor de renovatie van daken. Deze minerale wol biedt de verwerker het voordeel van een geïntegreerde, stootvaste en dampremmende bekleding. Hiermee realiseer je eenvoudig een luchtdicht systeem die de dakconstructie beschermt. Een goed luchtdicht systeem voorkomt dat warmte verloren gaat.

Sneller isoleren

Mineral Wool 34 Alu Plus is gelanceerd met een uitgekiend verwerkingsadvies waarmee je een dak sneller kunt isoleren. Je hoeft de isolatie namelijk niet vast te nieten, en je hoeft bij toepassing van de metalen profielen geen exact zaagwerk uit te voeren. Dat bespaart niet alleen veel tijd, daarmee bespaar je ook op materiaalkosten.

Meer weten? Bekijk onze video of neem contact op via customerservice.nl@knaufinsulation.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie