Gezond wonen met natuurlijke ventilatie

TONZON Vloerisolatie laat vocht-gerelateerde problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon

Veel mensen in Nederland menen dat vochtproblemen in woningen worden veroorzaakt door gebrek aan ventilatie. Er heerst een soort ventilatiefobie waarbij sommige mensen angstvallig dag en nacht een raampje open laten staan. “Isoleren is ventileren” is het parool. Ventileren is inderdaad belangrijk maar dat betekent niet dat er altijd kostbare en ingewikkelde ventilatievoorzieningen getroffen moeten worden wanneer je je woning wilt gaan isoleren. Met natuurlijke ventilatie kun je ook gezond, comfortabel en energiezuinig wonen. Daarvoor moet je wel weten waardoor vochtproblemen worden veroorzaakt en hoe je deze kunt oplossen en voorkomen.

De meeste vochtproblemen worden veroorzaakt door het achterwege laten van vloerisolatie in een isolatieplan. In een woning met dubbelglas zijn niet langer de ramen maar is de niet-geĂŻsoleerde vloer het grootste deel van de tijd het koudste oppervlak. De permanente afkoeling aan de onderkant zorgt voor een koudere zone onderin de woning waar de luchtvochtigheid hoger is dan op thermostaathoogte. Daar komt bij dat op die momenten dat voorheen het enkelglas zou beslaan een groot deel van dit vocht trekt naar deze koude zone. Onderin de woning vind je de meeste schimmelvorming en de hoogste concentratie huisstofmijtallergeen. Met TONZON Vloerisolatie verdwijnen deze problemen als sneeuw voor de zon. Zie onder meer dit artikel>> in het FD:

Gratis ventilatiesysteem bij TONZON Vloerisolatie

De unieke Thermoskussens maken de vloer warmer dan de lucht erboven. De Bodemfolie elimineert het vochttransport uit de kruipruimtebodem naar de woning. Dankzij deze combinatie wonen mensen met TONZON nu gezonder, comfortabeler en energiezuiniger dan voorheen. Gewoon met dezelfde natuurlijke ventilatie als daarvoor. Alleen ruimtes met periodiek hoge vochtproductie (keuken, badkamer etc.) worden mechanisch afgezogen. Deze mensen hoeven niet jaarlijks filters te vervangen, te betalen voor extra stroomverbruik of geluid- en andere overlast te verduren. De woningeigenaar hoeft niet te investeren in een systeem met een beperkte levensduur dat periodiek onderhoud nodig heeft. De financiĂ«le besparing is enorm en ook het milieu wordt veel minder belast. De installateurs die nu nog onnodige ventilatiesystemen installeren, kunnen worden ingezet voor maatregelen die het milieu sparen in plaats van belasten.   

Meer info op www.tonzon.nl/vloerisolatie

« Nieuws overzicht