DucoBox Eco: de slimste ventilatiewarmtepomp van Europa

In het verleden moest een ventilatiesysteem vooral goed kunnen ventileren. Nu wordt gezocht naar het summum van ventilatie, duurzaamheid, energiezuinigheid, warmterecuperatie én minimale geluidsproductie, in combinatie met gebruiksvriendelijkheid.

En dat ei van Columbus meent Duco met de DucoBox Eco gevonden te hebben; een slimme ventilatiewarmtepomp die volledig matcht met de huidige en toekomstige wensen en eisen vanuit de markt.

In tijden waarin de energienormen alsmaar verder worden aangescherpt en particulieren de klemtoon verleggen naar gezondheid, duurzaamheid en een optimaal wooncomfort, mogen ook fabrikanten niet stil blijven zitten. Op de hoogwaardige technieken waarvan de DucoBox Silent en DucoBox Focus in 2014 werden voorzien, borduurde Duco dan ook de afgelopen jaren verder. Resultaat in 2018? Een concrete ventilatieoplossing, gedoopt als DucoBox Eco, waarbij tevens aandacht werd besteed aan een maximale energiezuinigheid en gebruiksvriendelijkheid, en een uiterst stille werking.

DucoBox Eco: de alles-in-één-ventilatieoplossing

Slimme, natuurlijke ventilatie gecombineerd met warmteterugwinning via ventilatieretourlucht en frisse buitenlucht voor toepassing in woningen die het milieu, de gebruiker én de luchtkwaliteit op de voorgrond plaatsen: dat is waar de DucoBox Eco met een, met een thermisch vermogen van 2,5 kW, voor staat. Door vraagsturing via een gepatenteerde 2-zonesturing in deze unit te integreren, is een maximale energiezuinigheid (A+) en minimaal geluidsvermogen meer dan ooit een haalbare kaart.

Bijkomende troef is de flexibele opbouw. En die flexibiliteit gaat bij de DucoBox Eco zeer ver. Zo is er de keuze voor koppeling aan een cv-ketel of boilervat, maar ook een combinatie van beide of zelfs een all-electric oplossing is mogelijk. Dit alles tegen een minimale investering door de duurzame subsidies die het kostenplaatje uiterst aantrekkelijk maken.

Het zijn de echte kenners op het vlak van warmtepomptechniek die deze unit aanzien als absoluut onderscheidend in de markt. De DucoBox Eco biedt namelijk wooncomfort, duurzaamheid én energiebesparing verweven in één ventilatieoplossing voor de woning van morgen!

DucoBox Eco werd in avant-primeur voorgesteld tijdens VSK 2018. Benieuwd naar een beursimpressie?

« Nieuws overzicht