Ventileren, koelen en verwarmen met één compacte unit

Vortvent Komfovent luchtbehandeling met geïntegreerde DX warmtepomp

Met de Vortvent Komfovent RHP luchtbehandelingskasten kiest u voor energiezuinige en compacte klimaatbeheersing.

Het warmteterugwin systeem bestaat uit een sorptie warmtewiel en een volledig geïntegreerde DX warmtepomp. Omdat geen aanvullende koeltechnische werkzaamheden nodig zijn is de installatie eenvoudig.

Komfovent RHP units zijn met succes al in veel projecten toegepast en hebben zich inmiddels bewezen in de praktijk.

Werkgebied

De RHP units zijn beschikbaar vanaf 200 tot aan 22.000 m3/u.

Betrouwbaar

Alle selecties worden gemaakt met gecertificeerde software. De units voldoen aan de Erp richtlijn, Ecodesign en zijn Eurovent gecertificeerd. De units worden samengesteld met A-klasse componenten van leveranciers zoals Ziehl Abegg, EBM en Belimo. De warmtepompen van de Verso Pro units zijn voorzien van een frequentie gestuurde compressor en elektronische expansie ventielen.

Energiezuinig, robuust en bedrijfszeker

Warmtewielen kunnen thermische rendementen halen boven de 80%. De zeoliet coating heeft tevens een hoge vochtopbrengst zodat in de winter droge lucht voorkomen wordt en in de zomer de vocht inhoud beperkt wordt. Dat scheelt aanzienlijk in het koelvermogen en voorkomt in de winter invriezen tot een temperatuur van -20 oC.

De kasten zijn opgebouwd uit 45 mm dikke panelen met daartussen 50 mm samengeperste isolatie. Coatingen in de C3 of C4 klasse van de behuizing zorgen ervoor dat er geen beperkingen zijn voor een binnen of buitenopstelling.

Compleet

Alle units zijn voorzien van een meer dan complete plug & play regeling met alle benodigde functionaliteit voor zelfstandig bedrijf of aansluiting op een gebouwbeheersysteem.

Standaard zijn de units voorzien van een display, interne webserver (geen software nodig), Modbus TCP/IP en RS485 en BACnet voor aansluiting op een gebouwbeheersysteem.

Flexibel

Omdat de verdamper, condensor en compressor volledig geïntegreerd zijn in de behuizing zijn de RHP units uitermate geschikt voor die situaties waarbij er geen DX buitendelen toegepast kunnen worden.

De units zijn in delen leverbaar en daarmee bijzonder geschikt voor toepassing in de renovatie.

Vortvent ondersteunt u graag bij de juiste selectie van de unit, voorzien van alternatieven en een vakkundige ondersteuning op locatie bij de samenbouw of inbedrijfstelling.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie