Houten binnendeuren en plaatstalen kozijnen als compleet systeem

Meerdere voordelen gecombineerd!

De mogelijkheden van houten binnendeuren worden steeds uitgebreider. Veel van deze mogelijke functies zijn echter alleen gecertificeerd in combinatie met het juiste kozijn. Hierdoor wordt de juiste combinatie van de deur met de specifieke eigenschappen van het kozijn dus steeds belangrijker.

Daarnaast geeft de exacte afstemming van beide producten de mogelijkheid om de meeste bewerkingen af fabriek uit te voeren, waardoor er minder uren op de bouw worden gespendeerd.

Functies

Zeker de brandwerendheid vraagt om specifieke eigenschappen van deur en kozijn. Wel of geen opschuimend materiaal in de deur, wel of geen koeling vanuit het kozijn, alleen de juiste combinatie geeft het gecertificeerde resultaat. Een onjuiste combinatie van materialen kan de brandwerendheid zelfs met de helft verminderen. Een plaatstalen kozijn met een houten binnendeur kan als compleet functioneel systeem geleverd worden, met de volgende eigenschappen:

  • Brandwerendheid van 20 t/m 120 minuten
  • Rookwering Sa en S200
  • Geluidwering t/m 47 dB (Rw,p)
  • Inbraakwering t/m WK3
  • Stralingwerend t/m 8 mm loodinlage

Vraag de specialisten naar de combinatie mogelijkheden!

Kant en klaar product

Wanneer kozijn en deur helemaal op elkaar afgestemd zijn, kan de deur af fabriek pas- en armgeschaafd worden. Daarbij kunnen alle randbewerkingen voor bijvoorbeeld sloten, scharnieren, en valdorpels, direct in de fabriek worden aangebracht. Hierdoor is het zelfs mogelijk om na deze bewerkingen de kanten te lakken. Een onderkant lakken kan een belangrijk onderdeel van het behoud van de deur zijn, terwijl hiervoor de omstandigheden op de bouw niet altijd even gunstig zijn. Bij kunststof kanten heeft de afstemming van beide producten nog meer voordelen aangezien deze kant en klare kanten op het werk nagenoeg niet te bewerken zijn. Het voor- en afgewerkt aanleveren zorgt in elk geval voor minder uren op de bouw in een meestal toch al hectische en kritische periode op de bouwplaats.

Staalkozijn Nederland heeft ook de oplossing voor uw project, neem gerust vrijblijvend contact op.


Staalkozijn Nederland bv
0543519566
www.staalkozijn.nl
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie