Kompas in gevellandschap

Wie maakt je wegwijs in de wirwar van gevelproducten?

Gevelproducten.nl is een online platform waar iedereen, die betrokken is bij een ‘gevelklus’ wegwijs wordt in het enorme aanbod materialen en merken. De site is onlangs in een nieuw jasje gestoken en biedt nu voor nog meer doelgroepen een compleet aanbod aan informatie én inspiratie.

Uiteenlopende materialen

Er zijn uiteenlopende materialen vertegenwoordigd: van hout tot aan vezelcement en van HPL tot kunststof. Bezoekers kunnen producten vergelijken, gratis stalen bestellen of technische informatie downloaden. Er zit een team van gevelspecialisten achter, dat adviezen en producttrainingen kan geven. RET Bouwproducten, importeur en distributeur van o.a. gevelbekleding, is initiatiefnemer van de website en streeft er naar de markt beter te ondersteunen door hun kennis op deze manier actief te delen. Partners zijn o.a. bekende fabrikanten als Eternit, Rockpanel en Bruynzeel. Er zijn 200 verkooppunten (hout- & bouwmaterialenhandelaren) in Nederland aangesloten op de site.

Verschillende informatiebehoefte

Bij een gevelproject zijn vaak verschillende doelgroepen betrokken, die ieder hun eigen informatie behoefte hebben. Zo zijn aannemers/verwerkers vooral gebaat bij technische ondersteuning, zodat zij de producten op een juiste manier verwerken en daarmee bouwfouten voorkomen.  Stel dat een aannemer een gevel wil bouwen van zes meter hoog, dan kan hij op onze site meteen zien welke producten hiervoor in aanmerkingen komen en welke niet.

Veel van deze technische aspecten zijn interessant voor de architect, die op zijn beurt ook inspiratie kan opdoen door opgeleverde projecten online te bekijken en – indien gewenst – ook direct te zien waar zij dit project in het land kunnen bekijken. Kijkend naar de uiteindelijke gebruiker van gevelbekleding (de particulier of ander soort opdrachtgever) zien wij vooral veel behoefte aan specifieke informatie over onderhoud en garantie. Ook daar speelt deze site op in.

Stalenservice en offerteaanvraag

Voor iedere bezoeker geldt dat zij gebruik kunnen maken van de (gratis) stalenservice, om zo zelf te beoordelen of de gekozen merken, materialen en kleuren aan een wens voldoen. Ook kunnen er snel en eenvoudig offertes worden aangevraagd bij één van de 200 aangesloten verkooppunten. Eventuele vragen of opmerkingen kunnen rechtstreeks geplaatst worden via de site, waarbij een team aan gevelspecialisten klaar zit om te beantwoorden.

Meer informatie: www.gevelproducten.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie