TONZON voorzetwand

Met minder ruimteverlies meer isolatie

Bestaande buitenmuren voldoen niet aan de tegenwoordige eisen. Om toch hogere isolatiewaardes te krijgen, moet je of aan de buitenkant of aan de binnenkant isoleren. 

Voor de binnenzijde heeft TONZON een systeem, waarmee je met minder ruimteverlies een hogere isolatiewaarde kunt opbouwen tegen lagere kosten en zonder koudebruggen. De nieuwe binnenwand wordt thermisch en akoestisch geïsoleerd van de zware buitenconstructie en bereikt daardoor snel een hoge oppervlaktetemperatuur. Het systeem is daarmee perfect te combineren met wandverwarming.

Stilstaande lucht

Tussen de buitenmuur en de nieuwe binnenwand worden luchtlagen van 2 cm dik gecreëerd die van elkaar worden gescheiden door TONZON Thermosheets. Dit zijn  speciale folies die worden geleverd op vrijwel onbeperkte afmetingen zodat iedere wand van boven tot onder en van links naar rechts met materiaal uit één stuk kan worden afgedekt. De randen van het Thermosheet worden met een speciale folielijm op de omliggende constructie gelijmd. De Thermosheets hebben een speciale coating die warmteoverdracht door straling elimineren. Tussen de folies staat de opgesloten lucht stil vanwege de geringe spouwdiktes zodat ook warmteverliezen door convectie worden voorkomen.

Lagere kosten

De kosten zijn aanmerkelijk lager dan andere muurisolatiesystemen. De Thermosheets zijn relatief goedkoop en er is weinig constructiehout nodig dankzij het gebruik van zogenaamde koudebrug-onderbrekers.  Dit zijn blokjes drukvast materiaal waarvan de warmtegeleiding 4 tot 6 keer lager is dan die van hout. Zo maakt u een voorzetwand die thermisch en akoestisch “zweeft” van de buitenmuur en u veel energie bespaart. Met een handige app kunt u de Rd-waarde van verschillende configuraties eenvoudig berekenen.

Bestaande bouw naar energieneutraal

Met de TONZON voorzetwand is al tientallen jaren praktijkervaring opgedaan. Schimmelproblemen op binnenmuren bij de aansluiting op de buitenmuur komen niet voor.  Ook niet wanneer woningen op een natuurlijke manier worden geventileerd en de wandisolatie is gecombineerd met het TONZON Vloerisolatiesysteem.. Daarmee is het TONZON isolatiesysteem ideaal voor het energiezuiniger maken van bestaande bouw. Omdat lucht wordt gebruikt die overal gratis aanwezig is, zijn voor deze isolatie geen vrachtauto’s nodig. Dat is een groot voordeel voor het milieu en scheelt een hoop overlast en gedoe op de bouw.

« Nieuws overzicht