Gevel BENG-proof met Isolink®

Innovatief gevelanker voorkomt koudebruggen bij geventileerde gevels.

Met de nieuwe BENG-norm en strengere Rc-waarde voor de gevel is er geen ontkomen aan: koudebrugvrij bouwen is een must. Hedendaags wordt circa 50% van het totale warmteverlies in de gevel veroorzaakt door de verankering. Met de traditionele gevelverankeringen wordt het halen van de BENG-norm daarom een enorme uitdaging. Schöck Isolink® is een uniek glasvezelcomposiet gevelanker dat warmteverlies voorkomt bij het verankeren van de geventileerde gevel.

Huidige gevelankers zijn thermische lekken

De meeste gevelelementen worden bevestigd met een stalen of aluminium profiel. Bij het doordringen van de isolatieschil leiden deze materialen tot grote thermische lekken in de gevel. Als specialist op het gebied van thermische onderbrekingssystemen in gebouwen was deze hiaat in de gevel voor Schöck voldoende reden om het Isolink® gevelanker te ontwikkelen. Met Isolink® worden koudebruggen en onnodig warmteverlies voorkomen en voldoet de gevel aan de stijgende energie-eisen.

Meer financiële waarde door slankere gevels

Om aan de huidige eisen voor de gevel te voldoen wordt in de regel een dikker isolatiepakket aangebracht. Met de huidige Rc-waarde van 4,5 voor de gevel loopt de gemiddelde wanddikte al snel op tot 300-350 mm. Door de thermisch isolerende eigenschappen van het Isolink® gevelanker kan het isolatiepakket in bepaalde situaties met wel 50% worden gereduceerd. Het grote voordeel: slankere gevels en meer gebruiks- en woonoppervlak. Meer gebruikersoppervlakte betekent een hogere financiële waarde en meer huur- of verkoopopbrengst.

Eenvoudig ontwerp nodigt uit tot co-creatie

Het Isolink® gevelanker bestaat uit een staaf van glasvezelcomposiet met aan het uiteinde een metalen draadeind. De kern van het anker is volledig van glasvezelcomposiet om de thermische werking te garanderen. Het gevelanker werkt als constructief dragend anker waarop de gevelconstructie direct of indirect met behulp van een adapter kan worden gemonteerd. De adapter zorgt voor de verbinding tussen het gevelanker en het gevelsysteem van de leverancier. Het eenvoudige gevelanker zorgt ervoor dat Isolink® met elk gevelsysteem past en in een co-creërende omgeving met de leverancier wordt de adapter vormgegeven.

Wilt u meer weten over Schöck Isolink® voor geventileerde gevels?

Kijk dan op www.isolink-gevelanker.nl
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie