Kalzip FC gevelsysteem

Innovatieve geveltechniek in aluminium

Met het FC gevelsysteem heeft Kalzip de technologie van geventileerde metalen gevelbekleding doorontwikkeld tot een intelligente bekleding van gebouwen waarbij flexibiliteit, montagevriendelijkheid en efficiëntie voorop stonden.

Rasterclickrails

Het gepatenteerde Vario-montagesysteem maakt van Kalzip FC een uniek montagevriendelijk aluminium gevelsysteem welke zowel voor nieuwbouw als renovatie de geschikte oplossing heeft. Het FC gevelsysteem biedt bovendien een kostenbesparende oplossing door snelle eenvoudige montage zonder doorboringen op dragende, systeemconforme rasterclickrails. De aluminium panelen worden aan de bovenzijde in de rail gehangen en onder licht aangedrukt, waardoor de panelen simpel worden vastgeklikt. De montage van de panelen kan in tegenstelling tot gangbare paneelsystemen zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven worden gemonteerd. Tevens zijn de banen individueel uitwisselbaar wat een groot voordeel is bij het vervangen van beschadigde panelen.
 

Afwerkingen

De gladde aluminium panelen worden in diverse kleuren geleverd, naar wens zijn deze kleuren te combineren om zo een speels en motiverend gevelbeeld te creëren. De Kalzip FC-panelen zijn ook leverbaar in de Kalzip eigen AluPlusPatina afwerkingen, gepatineerd aluminium, brons- en champagnekleur.
De panelen, leverbaar in profielbreedtes van 300, 400, 500, 600 en 800 mm worden standaard met omgezette kopkanten geleverd.

Sandwichpanelen met een Kalzip finishing touch

Bouwen met sandwichpanelen is de meest economische manier van bouwen als het gaat om grote volumes met een hoge kwaliteit van afwerking. In één montagegang is een gebouw goed geïsoleerd, wind- en waterdicht te maken. Om te voldoen aan de vraag naar een meer luxueuze uitstraling heeft SAB-profiel een carrierpaneel ontwikkeld dat als ideale draagconstructie kan fungeren voor het esthetische Kalzip FC-gevelsysteem.

Het carrierpaneel van SAB is voorzien van een verhoogde schuimhechting en een dikkere stalen buitenplaat met een duurzame coating. Op deze dikkere buitenplaat kunnen direct de aluminium rasterclickrails van het Kalzip FC-gevelsysteem worden aangebracht.

Dankzij het combineren van het SAB-carrier sandwichpaneel met het Kalzip FC-gevelsysteem profiteer je van de snelheid en het gemak van bouwen met sandwichpanelen gecombineerd met de luxueuze uitstraling van een aluminium paneelbekleding.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met Kalzip Benelux.

Kalzip Benelux
T: 0251 493 968
E: Nederland@kalzip.com

« Nieuws overzicht